Επτά φάσεις παρουσίασε στο καθιερωμένο βίντεο του ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ με τον σχολιασμό που κάνει για εκπαιδευτικούς λόγους.

Σε όλες οι διαιτητές είτε εξ αρχής, είτε μετά τη βοήθεια του VAR έλαβαν τελικά σωστές αποφάσεις.

Ατρόμητος – Άρης

Στην φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Ατρόμητος για χέρι του Ρόουζ εντός περιοχής και στη συνέχεια αποβλήθηκε, ο διαιτητής Ευαγγέλου δίνει την παράβαση και στη συνέχεια ακούγεται από την ενδοεπικοινωνία να απομακρύνει τους παίκτες από κοντά του, τονίζοντας πως αν έχει κάνει λάθος θα το δει το VAR.

Ο Μανούχος που ήταν εκεί, αφού βλέπει τη φάση από πολλές και διαφορετικές γωνίες, επιβεβαίωσε την παράβαση, άρα και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ρόουζ που σήμαινε την αποβολή του.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ συμφώνησε με τις αποφάσεις αυτές λέγοντας πως το χέρι του αμυντικού του Άρη ήταν πάνω από τον ώμο του και έκανε το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο.

Επιπλέον είπε πως από την στιγμή που η μπάλα είχε κατεύθυνση προς το τέρμα, σωστά δόθηκε η κίτρινη κάρτα που ήταν και η δεύτερη.

Στο 53′, υπάρχει επικίνδυνο παιχνίδι του Μπερτόλιο στον Γούτα με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια και να ακούγεται να λέει πως ο Έλληνας αμυντικός πέφτει εύκολα. Στη συνέχεια ο Μάνος βρίσκεται στο έδαφος και ζητάει πέναλτι.

Ο Ευαγγέλου είπε παίζεται και στις δύο περιπτώσεις, ενώ μετά από εξέταση στο VAR διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε παράβαση πέναλτι.

Η ΚΕΔ συμφώνησε πως δεν υπάρχει παράβαση, καθώς ο αμυντικός προσπαθεί να αποφύγει τη σύγκρουση, ενώ ο Μάνος την αναζητά για να πάρει το σφύριγμα.

Ο Κλάτενμπεργκ τόνισε πως ακόμα και να υπήρχε πέναλτι, η φάση θα έπρεπε να γυρίσει πίσω καθώς έχει προηγηθεί φάουλ του Μπερτόλιο πάνω στον Γούτα, το οποίο χαρακτήρισε ξεκάθαρο.

Ολυμπιακός – Βόλος

Στο 10′ ο Δουβίκας ανατράπηκε από τον Μπα εντός περιοχής με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να καταλογίζει την παράβαση πέναλτι. Την φάση εξέτασε και ο VAR Γκορτσίλας, ο οποίος μετά από αρκετά ριπλέι συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση αυτή, αλλά προσθέτει πως ο αμυντικός του Ολυμπιακού έπρεπε να δει και κίτρινη κάρτα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης. Ο Μπα με το δεξί του πόδι βρίσκει τα πόδια του επιθετικού και τον αναγκάζει να χάσει την ισορροπία του.

Στο 53′ ο Μπαρτόλο σκόραρε, με τον Παπαδόπουλο να ακυρώνει το γκολ για επιθετικό φάουλ του παίκτη του Βόλου στον Σα, αφού ο τερματοφύλακας είχε μπλοκάρει την μπάλα. Ο VAR Γκορτσίλας εξέτασε την φάση και πολύ γρήγορα συμφώνησε με τον διαιτητή.

Ο Κλάτενμπεργκ συμφωνεί ξανά με τις αποφάσεις των διαιτητών, καθώς όπως αναφέρει “ο τερματοφύλακας είχε την μπάλα στα χέρια του πριν την επαφή με τον επιτιθέμενο” και πρόσθεσε πως ο Μπαρτόλο “έπαιξε επικίνδυνα την μπάλα με τις τάπες προτεταμένες”.

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος καταλόγισε θέατρο και κίτρινη κάρτα τον Τομάς του Απόλλωνα για μία πτώση στη μεγάλη περιοχή. Ο VAR Τζοβάρας που έλεγξε τη φάση απέδωσε τα εύσημα στον Σιδηρόπουλου λέγοντας «μπράβο Τάσο, ο ίδιος το είχε ξανακάνει και στο πρώτο ημίχρονο».

Ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε με την απόφαση του Σιδηρόπουλου, τονίζοντας πως ήταν μία περίπτωση «ξεκάθαρης ενέργειας προσποίησης».

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ελ Καντουρί έπεσε στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα Τρίπολης και οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, με τον Φωτιά να δείχνει παίζεται. Εν συνεχεία ο Σουάρεθ πήγε πάνω από τον πεσμένο Ελ Καντουρί και του έπιασε τη φανέλα.

Ο Μαροκινός άσος του ΠΑΟΚ σηκώθηκε και τον απώθησε με το κεφάλι.

Αρχικά ο Φωτιάς έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Δικεφάλου, ωστόσο ο VAR Κουμπαράκης, αφού συμφώνησε αρχικά με την απόφαση του ρέφερι να μην καταλογίσει πέναλτι συμβούλευσε τον Φωτιά να επανεξετάσει την ενέργεια του Ελ Καντουρί.

Ο Φωτιάς πηγαίνοντας στο βίντεο και βλέποντας ξανά τη φάση ακούγεται να λέει στον Κουμπαράκη πως υπάρχει ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα στον Ελ Καντουρί και κίτρινη στον Σουάρεθ του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε με την τελική απόφαση του Φωτιά, τονίζοντας πως ο Ελ Καντουρί ενήργησε βίαια σε αντίθεση με τον Σουάρεθ, η κίνηση του οποίου δεν είχε μοχθηρία για να πληροί όλα τα κριτήρια της κόκκινης κάρτας.

Παναιτωλικός – ΑΕΛ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ντίας άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό, ένα γκολ που αρχικά κατακυρώθηκε από τον Ζαχαριάδη. Τη φάση την εξέτασε ο VAR Γκορτσίλας και συνέστησε στον ρέφερι να ακυρώσει το γκολ για χέρι του επιθετικού του Παναιτωλικού.

Ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε με τον Γκορτσίλα τονίζοντας πως παρότι το χέρι ήταν ακούσιο, ο Ντίας έτσι απέκτησε πλεονέκτημα για να σκοράρει.

ΠΗΓΗ: soccerplus.gr