Βόμβα ρίχνουν στα θεμέλια της επανεκκίνησης της Α2 όλες οι ομάδες πλην Ολυμπιακού Β’ και Ελευθερούπολης όπως αποκαλύπτει το Basketblog.gr! Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Ανδρέας Γλυνιαδάκης φέρεται να ενημέρωσε σήμερα τους παίκτες της κατηγορίας για την επαφή που είχε ο Σύνδεσμος με την ΕΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης φέρεται να συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας το θέμα της επανεκκίνησης της σεζόν και ο Τάκης Τσαγκρώνης φέρεται να τον ενημέρωσε ότι τα σωματεία, πλην Ολυμπιακού Β’ και Ελευθερούπολης, δεν θέλουν να ξεκινήσει η σεζόν!

Πως γίνεται αυτό; Ο Τάκης Τσαγκρώνης φέρεται να τόνισε προς τον ΠΣΑΚ ότι τα σωματεία (εκτός των δυο εξαιρέσεων που είπαμε) δεν θέλουν να ξεκινήσει η σεζόν, διότι για να ξεκινήσει θα πρέπει οι ομάδες να κάνουν συνέχεια τεστ κορονοϊού.

Τα σωματεία ενημέρωσαν την ΕΟΚ ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το οικονομικό βάρος. Από την άλλη οι ομάδες της Α2, πλην Ολυμπιακού και Ελευθερούπολης ζήτησαν οδοιπορικά για τα ταξίδια τους σε περίπτωση που ξεκινήσει η σεζόν.

Η Ομοσπονδία από την άλλη δεν θέλει να σηκώσει αυτή το βάρος των τεστ για τον Covid-19 και ούτε να δώσει οδοιπορικά.

Έτσι η επανέναρξη της σεζόν στην δεύτερη τη τάξει Εθνική κατηγορία είναι στον αέρα κι αν δεν αλλάξει κάτι, τότε το «λουκέτο» δεν πρόκειται να βγει φέτος και το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά.

Οι ομάδες και η Ομοσπονδία έχουν βέβαια, το δίκιο τους, καθώς το κόστος για τεστ και ταξίδια είναι τεράστιο. Τα σωματεία εξάλλου, περνάνε δύσκολες οικονομικά ώρες, διότι δεν έχουν έσοδα από χορηγούς, διαφημίσεις, εισιτήρια.

Από την άλλη, όμως, υπάρχουν και οι παίκτες και οι παίκτες και προπονητές, οι οποίοι θα μείνουν χωρίς χρήματα ως το τέλος της σεζόν και ο αγώνας της επιβίωσής τους γίνεται πια πολύ δύσκολος.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε, πάντως, στην ενημέρωση που έκανε στους παίκτες ότι θα γίνουν νέες επαφές, έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση και να μην τιναχθεί οριστικά η σεζόν της Α2 στον αέρα.

https://www.basketblog.gr/