Ο Πορτογάλος μπήκε στην «κυανοκίτρινη» πραγματικότητα και ας δούμε τι μπορεί να προσφέρει στα «καναρίνια» αλλά και γιατί κινήθηκαν για την απόκτησή του!

Στην «εξίσωση» του Παναιτωλικού βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Ελντερ Μπαρμπόσα, με αρκετές πιθανότητες να γίνει κάτοικος Αγρινίου. Ο 33χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, η αξία του προβάλει δεδομένη και ας προσπαθήσουμε να δούμε «γιατί» προκρίθηκε η περίπτωσή του, αλλά και τι μπορεί να προσφέρει στα «καναρίνια».
Ελάχιστος χρόνος προσαρμογής: Ο Πορτογάλος ήταν στην Ελλάδα και τη διετία 2014-2016, καθώς τότε φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ (68 ματς/15 γκολ). Γνωρίζει τα εδώ δεδομένα, τη γλώσσα και θα χρειαστεί ελάχιστο χρόνο προσαρμογής.
Ο Δέλλας τον είχε παίκτη: Μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε προπονητή τον Τραϊανό Δέλλα Οι δυο τους συνεργάστηκαν για περίπου 1,5 χρόνο στην Ενωση, ο «Κολοσσός» τον ξέρει πολύ καλά και με το «καλημέρα» ο Μπαρμπόσα θα μπει στο «κλίμα». Και σε αποδυτήρια μάλιστα που πολλοί θα μιλούν τη γλώσσα του.
Θα προσφέρει άμεσα: Ο Μπαρμπόσα έχει φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Ναι μεν έχει τεθεί ζήτημα αποχώρησής του από την Χαταϊσπορ, αλλά μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου οπότε και έπαιξε το τελευταίο του παιχνίσι είχε 9 συμμετοχές και 1 γκολ στην 7η ομάδα του τουρκικού πρωταθλήματος (11/2 μαζί με το Κύπελλο). Εχει ματς στα πόδια του και επί της ουσίας αν έρθει π.χ. Πέμπτη (τυχαία), παίζει άνετα την Κυριακή.
Πάει στο 1 vs 1: Παίκτης που παίζει στο αριστερό «φτερό» (υπό προϋποθέσεις μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από την τριάδα), πάει στο 1 vs 1 και «φτιάχνει» φάσεις, κάτι που λείπει από τα «καναρίνια». Μάλιστα με την παρουσία του στα άκρα, ξέχωρα από το γεγονός πως δίνει μία έξτρα λύση, στέλνει τον Μεντόσα κυρίως στον άξονα και ο Αργεντινός που εσχάτως δείχνει καλό πρόσωπο και παρουσιάζεται να έχει προσαρμοστεί, φαίνεται πως λειτουργεί καλύτερα στο «10».
Προσωπικότητα: Για τα «κυανοκίτρινα» αποδυτήρια είναι πολύ σημαντικό να μπει ένας παίκτης με προσωπικότητα, που να ανεβάσει και τους πιτσιρικάδες. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο και έχει κατακτήσει τίτλους με την ΑΕΚ, την Πόρτο, την Μπράγκα και την Ακίσασπορ. Συνολικά 2 πρωταθλήματα Πορτογαλίας και 3 Κύπελλα (Ελλάδας, Πορτογαλίας, Τουρκίας). Ξέχωρα τις ατομικές του διακρίσεις και το γεγονός πως είναι διεθνής με τη χώρα του.
Οικονομική υπέρβαση: Ο Παναιτωλικός για να τον πάρει, εάν τελικά ολοκληρωθεί η μεταγραφή, θα το έχει πράξει πετύχει μέσω μίας οικονομικής υπέρβασης. Κάτι που δείχνει… πολλά για το πώς «σκέφτονται» στο Αγρίνιο ενόψει του υπόλοιπου της σεζόν.
https://www.gazzetta.gr/