Στο Αγρίνιο το τελευταίο παιχνίδι της 19ηςαγωνιστική βρίσκει τον Παναιτωλικό να κοιτάζει ανήσυχα πίσω του, καθώς δεν μπορεί να ξεφύγει αρκετά από τις δύο τελευταίες θέσεις. Αλλά και τον αντίπαλό του Ατρόμητο να ανησυχεί με τη σειρά του για τα όσα συμβαίνουν μπροστά του και χάνει έδαφος από την έκτη θέση. Αγώνας κρίσιμος για τους στόχους των δύο ομάδων, καθώς αυτοί που απομένουν μειώνονται γρήγορα.

Ο Παναιτωλικός
Δεν πήρε τη βαθμολογική ανάσα που περίμενε με αντίπαλο τη Λαμία, αφού τον κράτησε στην ισοπαλία χωρίς γκολ, σε ένα παιχνίδι που οι ομάδες είχαν πέντε δοκάρια. Πάντως πήρε ένα βαθμό μετά από τρεις ήττες, που έχει αξία, όσο δεν νικούν ΑΕΛ και Λαμία.
Ξεκίνησε το 2021 με νίκη επί του ΟΦΗ, αλλά δεν έκανε άλλη στα τέσσερα που ακολούθησαν, με τρεις ήττες και μια ισοπαλία. Έχει κερδίσει δύο από τα οκτώ τελευταία, αφού δεν είχε νίκη στα δέκα πρώτα.

Με τη Λαμία έφερε το τέταρτό του 0-0 στη σεζόν. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα με περισσότερες «λευκές» ισοπαλίες. Μάλιστα αυτό ήταν και το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι, που κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι έχει πετύχει τα έξι από τα επτά γκολ του στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ατρόμητος
Γνώρισε την ήττα στα δύο τελευταία παιχνίδια από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και έμεινε έξι βαθμούς και δύο θέσεις πίσω από την έκτη θέση, που οδηγεί στα πλέι οφ. Είχαν προηγηθεί τρεις αγώνες χωρίς ήττα, ανάμεσα σε αυτούς μάλιστα και η νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Έχει κάνει πέντε νίκες, τρεις με τις ομάδες της πεντάδας (ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) και δύο με όλες τις άλλες (Παναιτωλικό και Λαμία). Στους οκτώ αγώνες του με την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας έχει μαζέψει 11 βαθμούς (4 από τον ΠΑΟΚ, 3 από ΑΕΚ, 3 από Παναθηναϊκό και 1 από τον Άρη), ενώ σε 10 αγώνες με τις ομάδες που είναι από την 6η ως την 14ηθέση, έχει συγκεντρώσει μόλις 10! Πάντως έχασε τα δύο τελευταία με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ο Ατρόμητος έχασε και τα τρία τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας, αφού στα πέντε πρώτα είχε χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό. Δυσκολεύεται πλέον να σκοράρει εκτός έδρας, αφού έχει μόνο ένα γκολ με πέναλτι στα τέσσερα τελευταία.

Μεταξύ τους
Ο Ατρόμητος επικράτησε στον πρώτο γύρο, φτάνοντας τα έξι παιχνίδια στη σειρά χωρίς ήττα από τον Παναιτωλικό, έχοντας σε αυτά μάλιστα τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.
Στα 11 τελευταία έχουν τρεις ισοπαλίες, όλες με το ίδιο σκορ, 2-2!

Ο Παναιτωλικός νίκησε για τελευταία φορά στην έδρα του τον Ατρόμητο στις 4 Φεβρουαρίου 2017. Είναι η μοναδική νίκη του επί του Ατρομήτου σε οκτώ αγώνες στα χρόνια της Super League,  αφού η άλλη ήταν το 1976. Ο Ατρόμητος δεν έχει χάσει τα τρία τελευταία στο Αγρίνιο, με δύο νίκες και μια ισοπαλία.

Η ιστορία

Νίκες Παναιτωλικού: 4
Ισοπαλίες: 10

Νίκες Ατρομήτου: 8

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 2
Ισοπαλίες: 5

Νίκες Ατρομήτου: 3

Στον πρώτο γύρο
26.10.2020: Ατρόμητος – Παναιτωλικός 2-0
(14’ πέναλτι Μανούσος, 78’ κεφαλιά Κωτσόπουλος. Στο 51’ κόκκινη Ταχάρ του Παναιτωλικού)
Πέρσι
10.01.2020: Παναιτωλικός – Ατρόμητος 0-1
(90’ κεφαλιά Γιακουμάκης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

– Παναιτωλικός – Ατρόμητος (pdf)