Αναλυτικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης στο γήπεδο της Τούμπας, το paokfc.gr και η στήλη Rival Analysis σας παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Παναιτωλικό

Η περσινή σεζόν ήταν ένα πραγματικό θρίλερ που βρήκε στο φινάλε την ομάδα του Αγρινίου με ένα ντεμαράζ να καταφέρνει να σώσει την παρτίδα και να παραμένει στη μεγάλη κατηγορία. Ένα εξάμηνο αργότερα η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται και μάλιστα με πανομοιότυπο τρόπο. Ουσιαστικά αλλάζουν μόνο τα πρόσωπα. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ο Παναιτωλικός για άλλη μία αγωνιστική περίοδο στηρίζει το πλάνο του. Νεαροί παίκτες από τις Ακαδημίες σε συνδυασμό με ποιοτικούς ξένους και κάποιους έμπειρους παίκτες για να καθοδηγούν τη… νεολάια. Στόχος η ανάπτυξη παικτών, η πώλησή τους και παράλληλα το καλό ποδόσφαιρο.

Την περσινή σεζόν το πλάνο αρχικά δεν βγήκε. Ο Μάκης Χάβος  ήρθε τον Οκτώβριο, παρέλαβε μία ομάδα στον πάτο της βαθμολογίας και κατάφερε να την αναμορφώσει, να της αλλάξει την εικόνα και μέχρι το τέλος να την οδηγήσει στα αποτελέσματα που ήθελε για να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Χάβος πήρε τα ηνία και για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά το ξεκίνημα της ομάδας ήταν άσχημο. Έτσι ο Τραϊανός Δέλλας έγινε ο Μάκης Χάβος της φετινής σεζόν.

Ο Δέλλας έπεστρεψε στον πάγκο της ομάδας τον Νοέμβριο και έκτοτε ο Παναιτωλικός έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο αγωνιστικά. Πλέον μάλιστα έχει βγει από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας 13 βαθμούς έναντι 11 της Λαμίας και εννιά της ΑΕΛ.

Οι Αγρινιώτες έχουν ξεκάθαρο πρόβλημα στο γκολ με μόλις 10 τέρματα σε 19 παιχνίδια, με τους Αριγίμπι και Βέργο να είναι οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας με δύο γκολ και τον Παναιτωλικό να έχει δώσει μόλις τρεις ασίστ.

Oι Μανθάτης, Τσότσαλιτς και Μπαρμπόσα ήρθαν να προσφέρουν λύσεις στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ενώ στο Αγρίνιο αναμένεται κι ο Νίκος Καρέλης για να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα με την επιθετική δυστοκία της ομάδας.

Από το παιχνίδι της Τούμπας θα απουσιάσουν οι Ματσόλα, Καρασαλίδης και Αζάντι, με τον Δέλλα να υπολογίζει κανονικά στον Μεντίνα.