Ο διεθνής Κονγκολέζος ανασταλτικός μέσος που τη διετία 2013-2015 ήταν στον Ολυμπιακό επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη των «κυανοκίτρινων», σε μία κίνηση πρώτου βεληνεκούς

Ο Γιώργος Λιάβας είναι ο μεγάλος άτυχος του Παναιτωλικού, καθώς ο νεαρός αμυντικός τραυματίστηκε σοβαρά στην πρόσφατη αναμέτρηση της Τούμπας,εγχειρίστηκε (στον χιαστό) και θα μείνει για καιρό εκτός δράσης.
Η παραπάνω εξέλιξη «ενίσχυσε» την ήδη υπάρχουσα σκέψη των «κυανοκίτρινων» ώστε να βγουν στην αγορά των ελεύθερων για την απόκτηση ενός αμυντικογενή ποδοσφαιριστή και παρότι ο Φλεβάρης είναι «δύσκολος» μήνας, βρήκαν/εντόπισαν μία εξαιρετική και γνώριμη περίπτωση free agent, την οποία και «τελείωσαν» με συνοπτικές διαδικασίες.  Ο λόγος για τον Ντέλβιν Εντινγκά που τη διετία 2013-2015 έπαιζε στον Ολυμπιακό, με τη φανέλα του κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και από σήμερα (5/2) ο Κονγκολέζος αμυντικός χαφ (μπορεί να παίξει και στόπερ) έγινε κάτοικος Αγρινίου. Αυτόματα αποτυπώνεται ανάγλυφα όχι μόνο γιατί κινήθηκαν άμεσα για την απόκτησή του, αλλά και το πέπλο μυστικότητας που διέκρινε την περίπτωσή του. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ομάδες, και εύλογα, κινούνται… αστραπιαία.
Μετά τους «ερυθρόλευκους» ο 49 φορές διεθνής με γαλλικό διαβατήριο συνέχισε στη Λοκομοτίβ Μόσχας (πήρε το Κύπελλο Ρωσίας) και το 2017 πήγε στην Τουρκία, αρχικά στη Σίβασπορ και ύστερα στην Αντάλιασπορ.
Από την τελευταία έφυγε το περασμένο καλοκαίρι και τώρα ο 32χρονος επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του Παναιτωλικού.
Παρότι μάλιστα έχει αρκετούς μήνες να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Τραϊανού Δέλλα, καθώς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι σχετικές εξετάσεις που υποβλήθηκε το αποτύπωσαν ανάγλυφα και οφείλεται στο γεγονός πως το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν στη Γαλλία και συμμετείχε στις προπονήσεις και στην εν γένει προετοιμασία της Οσέρ. Αλλωστε από εκείνη «βγήκε», στο Σταντ ντε λ’Αμπέ-Ντεσάν πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και το καλοκαίρι του 2012 πήρε μεταγραφή 6 εκατομμυρίων ευρώ για τη Μονακό.
Ο Εντινγκά εισέρχεται λοιπόν εκ νέου στην ποδοσφαιρική μας «εξίσωση» και θα τον δούμε ξανά στα μέρη μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Ο Ντελβίν Εντινγκά υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως τον Ιούνιο του 2021 με δικαίωμα επέκτασης ενός χρόνου. Ο Γάλλος μέσος ήρθε στη χώρα μας χθες, υποβλήθηκε σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και σήμερα ολοκλήρωσε τη συμφωνία με την ομάδα μας.

Έχει αγωνιστεί σε Οσέρ, Μονακό, Ολυμπιακό, Λοκομοτίβ Μόσχας, Σίβασπορ, Αντάλιασπορ και σε 49 αγώνες της Εθνικής ομάδας του Κογκό.

Ο αριθμός της φανέλας του θα είναι το 88.

Το νέο απόκτημα του Παναιτωλικού δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια. Έρχομαι σε μια οργανωμένη ομάδα και θέλω να συμβάλω κι εγώ να πετύχει τους στόχους της».