Oι περιορισμοί λόγω της πανδημίας συνεχίζονται αδιάκοπα.

Αντί να χαλαρώσουμε (όπως περιμέναμε ότι θα συμβεί μετά τα εμβόλια) μπαίνουμε σε φάση ακόμα πιο εκτεταμένων απαγορεύσεων.

Δεν χρειάζεται όμως να τα βλέπουμε όλα μαύρα.

Δεν χρειάζεται να παραδινόμαστε κι άλλο στη μελαγχολία μετά τα τελευταία μέτρα. Οι πιο ψαγμένοι άλλωστε έχουν ήδη βρει τον τρόπο να…καταπατούν νόμιμα τα μέτρα. Ιδού 4 απλοί τρόποι

Βόλτες με τα ΜΜΜ

Έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον από τα μέτρα που (δεν) παίρνει σε αυτό το κομμάτι η κυβέρνηση πως είναι ασφαλές. Στο μετρό, στον ηλεκτρικό και στα λεωφορεία (όπου συνεχίζει να στοιβάζεται καθημερινά ο κόσμος) προφανώς ο κορωνοϊός δεν κολλάει. Μπορείς λοιπόν άφοβα να τα χρησιμοποιήσεις κι εσύ. Και ελλείψει της δυνατότητας για άλλου τύπου εκδρομή να κάνεις μια ωραιότατη κρουαζιέρα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς…

Καθημερινό κούρεμα

Ευτυχώς στο πλήθος των απαγορεύσεων δεν συμπεριλαμβάνονται τα κομμωτήρια. Ακόμα και μετά τα τελευταία μέτρα συνεχίζουν να λειτουργούν. Και σου δίνουν μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεπορτίζεις. Γιατί δεν χρειάζεται, ρε αδερφέ, να κουρεύεσαι μονομιάς. Μπορείς να το κάνεις σε δόσεις. Συνεννοείσαι λοιπόν με το τσακάλι τον κομμωτή σου, ώστε όλο αυτό να πιαστεί για ένα κούρεμα, και Δευτέρα σου παίρνει σβέρκο, Τρίτη τα πλαϊνά, Τετάρτη τα από πάνω και Πέμπτη τα ρέστα.

 

Προποτζίδικο

Η υπόλοιπη ζωή έχει μπει «στον αυτόματο», αλλά τα ποδόσφαιρα συνεχίζονται κανονικότατα. Και χωρίς ποικιλία επιλογών στην ψυχαγωγία, όλοι έχουμε μια ροπή παραπάνω στον τζόγο. Ε, με τα πρακτορεία ανοιχτά μπορείς πλέον να «επενδύσεις» σε αυτή: Μπορεί γυρνώντας στο σπίτι (έπειτα από ανελέητους κουβάδες) να βάζεις το χέρι στην τσέπη και να πιάνεις φόδρα, αλλά τουλάχιστον θα έχεις περάσει κάποιες ώρες… δημιουργικού χρόνου έξω από το σπίτι.

Ολοήμερη προσευχή

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε είναι ευκαιρία να τονώσεις την πίστη σου. Να έρθεις πιο κοντά με τον Θεό. Να του ζητήσεις υπομονή και δύναμη. Εξάλλου (σε αντίθεση με όλες σχεδόν τις δραστηριότητες που προϋποθέτουν συνάθροιση) η δυνατότητα πρόσβασης στην εκκλησία παραμένει σε ισχύ. Οπότε, παίρνεις παραμάσχαλα μια αγκαλιά κεριά, ξεκινάς από την ενορία σου και συνεχίζεις ν’ ανάβεις μέχρι τη… Δευτέρα Παρουσία.

πηγή: menhouse.gr