Πρώτη δικαστική νίκη για την ΑΕΛ για το περιβόητο ματς με τη Λαμία που δεν διεξήχθη, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τους Θεσσαλούς, το μπαλάκι πλέον, στο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League.

Εκδικάστηκε την Πέμπτη (18/2) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ το αίτημα της ΑΕΛ να κηρύξει παράνομη την απόφαση της ΕΙΜ για την ανάκληση των δελτίων της πριν το ματς με τη Λαμία.

Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τους Θεσσαλούς, οι οποίοι πλέον, θεωρούν δεδομένο ότι θα διεξαχθεί η αναμέτρηση με τους Φθιώτες για την 21η αγωνιστική της Super League 1.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση. Δέχτηκε ομόφωνα και κατ’ ουσίαν την από 10.02.2021 έφεση της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της υπ’ αριθ. 408/2021 απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών ΕΠΟ. Απέρριψε ομόφωνα κατ’ ουσίαν την από 16.02.2021 πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ Λαμία υπέρ της ΕΠΟ και κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ».

Η επόμενη μέρα

Η αναμέτρηση πλέον, παίρνει το δρόμο της… διεξαγωγής και μοιάζει εξαιρετικό δύσκολο να παρθεί διαφορετική απόφαση.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή (12/2), ο αθλητικός δικαστής του μονομελές πειθαρχικού οργάνου της Super League 1, o Στέφανος Βασιλειάδης, είχε υποστηρίξει ότι είναι υποχρεωμένος να περιμένει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και ανάλογα θα πράξει.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο δικαστής της Λίγκας θα πατήσει στην απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και θα ζητήσει την διεξαγωγή του αγώνα Λαμία – ΑΕΛ.

Θυμίζουμε ότι η ΑΕΛ έχει κληθεί σε απολογία ως υπαίτια για τη μη διεξαγωγή του αγώνα.

Ωστόσο με την απόφαση του Διαιτητικού για μη νόμιμη απόφαση της Επιτροπής Ιδιοτήτων Μεταγραφών της ΕΠΟ για τα δελτία που ανακλήθηκαν, το ματς πάει προς… σέντρα.