Για τον Παναιτωλικό το ποιος είναι ο αντίπαλος πλέον δεν έχει σημασία, καθώς είδε τη Λαμία να τον ξεπερνά. Και παρά την επιτυχία του με την ισοπαλία από τον Άρη, η ανάγκη βαθμών αυξάνεται.

Βέβαια υποδέχεται τον φορμαρισμένο στο πρωτάθλημα Παναθηναϊκό, που στοχεύει την τετράδα με αξιώσεις, έστω και αν έχασε την Πέμπτη στο Αγρίνιο τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα.

Για πρώτη φορά μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ στις 3 Ιανουαρίου, ένα αποτέλεσμα μπορεί και πάλι να θεωρηθεί θετικό για τον Παναιτωλικό, και αυτό είναι η ισοπαλία που πήρε από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε το 2021 με νίκη επί του ΟΦΗ, αλλά δεν έκανε άλλη στα επτά που ακολούθησαν, με πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Ο Παναιτωλικός δεν έχει νίκη στα τέσσερα τελευταία στην έδρα του, αφού είχε δύο στα τρία προηγούμενα.

Έχει δύο νίκες στα επτά τελευταία, αφού δεν είχε στα τέσσερα πρώτα.

Ο Παναθηναϊκός
Μπορεί η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού να θεωρείται σημαντική επιτυχία με συμβολή στην ψυχολογία της ομάδας, ωστόσο για τους «πράσινους» η ουσία είναι ότι κρατιούνται σε απόσταση βολής από την τετράδα και την πολυπόθητη ευρωπαϊκή συμμετοχή μετά από πολύ καιρό.

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του, με μοναδική εξαίρεση την ισοπαλία που του πήρε η Λαμία. Είναι αήττητος στα εννέα τελευταία, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι του 2020.

Μέχρι να δεχτεί γκολ από τον Ατρόμητο, κράτησε το «μηδέν» για επτά παιχνίδια, μετά από 16 χρόνια.

Δεν έχει απώλεια εκτός έδρας μέσα στο 2021, αφού έχει κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία. Έχει σκοράρει και στα έξι τελευταία, αφού δεν τα είχε καταφέρει σε δύο από τα πέντε πρώτα.

Μεταξύ τους
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δύο ακόμα παιχνίδια με αντίπαλο τον Παναιτωλικό μέσα στο 2020, και τα δύο στην έδρα του. Σε αυτά ο Παναιτωλικός σκόραρε, αλλά στα δύο στο 90’, και αφού έχανε ήδη με 3-0 και 2-0 αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, επτά με ένα παιχνίδι Κυπέλλου.

Το περσινό παιχνίδι τους στο Αγρίνιο ήταν ισόπαλο χωρίς γκολ, κάτι που έχει συμβεί τέσσερις φορές στην ιστορία τους, τις τρεις στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός έχει κερδίσει ένα από τα πέντε τελευταία στην έδρα του, του Σεπτεμβρίου του 2017.. Είναι και το μοναδικό από τα τέσσερα τελευταία, που έχει σκοράρει.

Η ιστορία
Νίκες Παναιτωλικού: 2

Ισοπαλίες: 6
Νίκες Παναθηναϊκού: 13
Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 2

Ισοπαλίες: 4
Νίκες Παναθηναϊκού: 4

Στον πρώτο γύρο
29.11.2020: Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1
(19’ σουτ Μακέντα, 43’ αυτογκόλ Λιάβας – 90’ πέναλτι Μεντόσα)

Πέρσι
24.11.2019: Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-0