Δεύτερη επίσκεψη σε τέσσερις μέρες στο Αγρίνιο και δεύτερη… σφαλιάρα για τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά από τον Παναιτωλικό, ο οποίος με ένα γκολ του Εντινγκά στο 6′ κατάφερε να προηγηθεί και να κρατήσει μια νίκη – χρυσάφι, που τον απομακρύνει από τη Λάρισα και του δίνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Πολλές χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Μπόλονι στο δεύτερο ημίχρονο, με κυριότερη το οριζόντιο δοκάρι του Ενγκμπακοτό σε κενή εστία

Αιφνιδιασμός με Εντινγκά

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε τελικά με τον Καραγιάννη στο πλάι του Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας, με τον νεαρό να καταγράφει την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Είχε τον Νιας ως εξάρι και τους Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες επιφορτισμένος να δημιουργούν, ενώ επανέφερε την επιθετική τριπλέτα που είδαμε με τον Ολυμπιακό: Καμπετσής και Ενγκμπακοτό στα άκρα, Ιωαννίδης στην επίθεση.

Οι πράσινοι δέχτηκαν γκολ την πρώτη φορά που ο Παναιτωλικός πάτησε στην περιοχή του Διούδη. Από ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Αριγίμπι από αριστερά, ο Ιωαννίδης έδιωξε προς το πλάι, στρώνοντας επί της ουσίας την μπάλα στον Εντινγκά, που με σουτ στην κίνηση «κεραυνοβόλησε» τον Διούδη για το 1-0 στο 6′.

Κι όσοι περίμεναν να έρθει η πράσινη αντίδραση μετά το… σοκ του έκτου λεπτού; Απογοητεύτηκαν. Από το 6′ μέχρι και το 45’+4′ όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο, οι δύο ομάδες… κακοποίησαν το ποδόσφαιρο. Ο Παναιτωλικός έφερε το ματς στα μέτρα του, αφού αμυνόταν για να κρατήσει το υπέρ του σκορ, την ώρα που οι παίκτες του Μπόλονι δεν δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Χωρίς υπερβολή, ήταν ένα από χειρότερα ημίχρονο όχι του φετινού Παναθηναϊκού απλά, αλλά του φετινού πρωταθλήματος. Με δέκα παίκτες να αλλάζουν την μπάλα εντελώς ανούσια, χωρίς φαντασία, χωρίς συνδυασμούς και αυτοματισμούς, χωρίς προσωπικές ενέργειες. Το απόλυτο… τίποτα, με τον Παναιτωλικό φυσικά να βολεύεται από αυτού του είδους το παιχνίδι και να κρατάει με ευκολία το 1-0 μέχρι την ανάπαυλα.

Τι έγραψε η στατιστική υπηρεσία στο φινάλε του ημιχρόνου; Μία τελική ο Παναιτωλικός και μία ο Παναθηναϊκός!

Καταιγισμός ευκαιριών και δοκάρι σε κενή εστία ο Ενγκμπακοτό

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό. Η είσοδος του Αϊτόρ αντί του Καμπετσή έκανε τον Παναθηναϊκό πιο πιεστικό, με τους πράσινους να κλείνουν από το ξεκίνημα τον Παναιτωλικό στην περιοχή του και να τον… σφυροκοπούν.

Η ομάδα του Μπόλονι δημιούργησε σωρεία ευκαιριών μέσα σε ένα δεκάλεπτο, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με τον Ενκγμπακοτό να χάνει την ευκαιρία της χρονιάς στο 66′, όταν ο Βιγιαφάνιες του έδωσε την μπάλα με το κεφάλι στη μικρή περιοχή και με τον Μελισσά εξουδετερωμένο, αλλά ο Αφρικανός την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πριν απ’ αυτό, ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλες ευκαιρίες με τον Μολό στο 54′, με τον Ιωαννίδη στο 56′, με τους Ιωαννίδη και Ενγκμπακοτό σε διπλή φάση στο 61′, όπως και με τον Αϊτόρ στο ίδιο λεπτό, χωρίς να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Όσο η ώρα περνούσε ο Δέλλας έριχνε στο γήπεδο αμυντικούς για να κρατήσει το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει, έφτασε σε ποσοστά κατοχής μπάλας μέχρι και στο 80%, αλλά το… πεταμένο πρώτο ημίχρονο του στέρησε την ευκαιρία να φύγει με βαθμολογικό όφελος, σε μια ήττα που ήταν η πρώτη μετά από εννιά σερί αγώνες.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Μεντίνο, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Περέιρα, Ταχάρ (65′ Τσιγγάρας), Εντινγκά (77′ Τζανακάκης), Ντάλσιο (84′ Κωνσταντόπουλος), Ντίας, Αριγίμπι (84′ Αρζούρα), Καρέλης (77′ Βέργος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό (80′ Τζαβίδας), Καραγιάννης (83′ Αθανασακόπουλος), Βέλεθ, Χουάνκαρ, Νιας, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (73′ Μακέντα), Ενγκμπακοτό (83′ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής (46′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης