Ο Παναιτωλικός δίνει τη μάχη για τη σωτηρία του στη φετινή Super League Interwetten, ωστόσο ένα από τα κέρδη της ομάδας του Αγρινίου είναι ο Άγγελος Τσιγγάρας. Ο 21χρονος αμυντικός μέσος διανύει την τρίτη του χρονιά με την πρώτη ομάδα, ενώ έχοντας μείνει στον πάγκο μία φορά μόνο φέτος, έχει πάρει τη φανέλα του βασικού.

Ο Άγγελος Τσιγγάρας μίλησε στο Sport24.gr, όπου αναφέρθηκε στη δική του καλή χρονιά, τονίζοντας πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν διαχώρισε το ατομικό από το ομαδικό, μιλώντας για μία δύσκολη σεζόν για τον Παναιτωλικό.

“Ατομικά κάνω μία καλή χρονιά. Υπάρχουν όμως περιθώρια βελτίωσης, σίγουρα μπορώ και καλύτερα. Γενικά όμως σαν ομάδα δεν κάνουμε καλή χρονιά, αν και έχουμε πολύ καλή ομάδα” δήλωσε αρχικά ο 21χρονος αμυντικός μέσος.

Ο νεαρός παίκτης του Παναιτωλικού κατάφερε βήμα βήμα να σκαρφαλώσει στις βαθμίδες των τμημάτων υποδομής της ομάδας του Αγρινίου, ενώ στα 21 του είναι βασικός. Η σκληρή δουλειά και η πειθαρχία είναι τα συστατικά για να πετύχει ένας νέος ποδοσφαιριστής σε μία ομάδα πρώτης κατηγορίας, σύμφωνα με τον Τσιγγάρα.

Ο Τσιγγάρας δίνει μάχη με τον Μπρούμα στο Παναιτωλικός - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδας.

“Είναι κάτι δύσκολο, αλλά όλοι μπορούν να τα καταφέρουν. Αν δουλεύεις και κάνεις αυτά που ζητάει ο προπονητής, νομίζω μπορείς να το καταφέρεις. Το πιο σημαντικό που έκανα ήταν η σκληρή δουλειά, η πειθαρχία που έχω σαν άνθρωπος και ακολουθούσα αυτά που έλεγε ο προπονητής και ακόμη περισσότερα”.

Το ταξίδι του Άγγελου Τσιγγάρα ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, όπου προοριζόταν να φορέσει τη φανέλα του Ηρακλή. Όμως τελικά κάποια συνεργασία δεν υπήρξε και με την βοήθεια του Βαγγέλη Κουτσουρέ βρέθηκε στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό.

“Ξεκίνησα από την ακαδημία στη Θεσσαλονίκη τους Μπέμπηδες. Εκεί είχα προπονητές που με βοήθησαν πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι με προόριζαν για τον Ηρακλή, αλλά έγιναν διάφορα, έγιναν πάρα πολλά. Όμως με βοήθησε ο Βαγγέλης Κουτσουρές, με έστειλε στο Αγρίνιο να κάνω δοκιμαστικά και με πήραν” σχολίασε ο Τσιγγάρας.

ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ

Τη φετινή χρονιά ο Άγγελος βρέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλος σε επαγγελματικό επίπεδο με τον 20χρονο αδερφό του, Χάρη Τσιγγάρα, ο οποίος αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο τα δύο αδέρφια κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, αγωνιζόμενοι σε υψηλό επίπεδο.

“Είχαμε παίξει αντίπαλοι όταν ήμασταν και στην Κ19. Επειδή είμαι και πιο μεγάλος και επειδή ο Παναιτωλικός δεν είναι στην ίδια δυναμικότητα με τον ΠΑΟΚ, λογικά ήταν να παίξω πιο γρήγορα εγώ, οπότε περίμενα τον αδερφό μου πότε θα μπορέσει και αυτός με την δουλειά του να αρπάξει την ευκαιρία και έτσι να πετύχουμε ένα όνειρο, να βρεθούμε μαζί στο γήπεδο αντίπαλοι”.

Οι δύο τους, ο Άγγελος και ο Χάρης, αγωνίστηκαν και στην ίδια ομάδα, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας Κ21 :“Νιώθω πολύ περήφανος που τον έχω δίπλα μου συμπαίκτη. Έχει καταφέρει τόσα πολλά πράγματα και είναι τεράστια επιτυχία.”.

Είτε αντίπαλοι, είτε συμπαίκτες, στο τέλος της ημέρας είναι αδέρφια και φροντίζουν όταν μπορούν να αναλύουν τις αποδόσεις τους δίνοντας συμβουλές ο ένας στον άλλον: “Τις περισσότερες φορές ανάλογα πώς είναι το πρόγραμμα, στο τέλος του αγώνα θα μιλήσουμε για το τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει καλύτερα, πώς θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα, τι διαφορετικό θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει”.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ 1000% ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ

Στις 26 Μαρτίου του 2019 ο Άγγελος Τσιγγάρας έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελπίδων σε φιλικό με το Μαυροβούνιο, ενώ έχει καταγράψει άλλες πέντε συμμετοχές με το Εθνόσημο. Ο 21χρονος αμυντικός μέσος τόνισε ότι η κλήση στην Εθνική είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή.

“Νομίζω είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να έχει ένας παίκτης, να φορέσει δηλαδή το εθνόσημο. Άμα σου δοθεί η ευκαιρία, πρέπει να δώσεις το 1000% για να το τιμήσεις, όπως πρέπει” σχολίασε συγκεκριμένα.

Ο Άγγελος Τσιγγάρας διώχνει την μπάλα στο Παναιτωλικός - ΑΕΛ για την Super League Interwetten.

Φυσικά, ο μεγάλος στόχος είναι η ομάδα ανδρών της Εθνικής Ελλάδας, όμως θα χρειαστεί δουλειά για να πετύχει κάτι τέτοιο: “Σίγουρα θα ήθελα να συμμετέχω στην Εθνική Ανδρών, κάθε ποδοσφαιριστής θα το ήθελε. Νομίζω με τη δουλειά, ίσως κάποια στιγμή να με καλέσει και εμένα ο Φαν Σιπ”.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

Ο Παναιτωλικός έχει βελτιωθεί στα τελευταία παιχνίδια, ωστόσο βρίσκεται στην 13η θέση με 17 πόντους. Την Κυριακή η ομάδα του Αγρινίου δίνει ένα κρίσιμο ματς κόντρα στην ουραγό ΑΕΛ.

“Στα τελευταία δυόμιση παιχνίδια, στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΣ, στο ματς με τον Άρη και στη νίκη με τον Παναθηναϊκό έχουμε εμφανίσει μία πολύ καλή ομάδα. Πλέον καταφέρνουμε να παίρνουμε και βαθμούς, αυτό που δεν είχαμε στα άλλα παιχνίδια. Νομίζω ότι τώρα με την ΑΕΛ είναι από τα πιο κρίσιμα ματς. Αν νικήσουμε, παίρνουμε ανάσα βαθμολογική, βάζουμε την ΑΕΛ χαμηλά και μετά κυνηγάμε τον ΟΦΗ και τη Λαμία” σχολίασε ο Τσιγγάρας για το παιχνίδι.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να επικρατήσει 1-0 του Παναθηναϊκού παίρνοντας μία μεγάλη νίκη. Σύμφωνα με τον 21χρονο αμυντικό μέσο, είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να δώσει έναυσμα για τη συνέχεια: “Χρειαζόμασταν μία μεγάλη νίκη με μία μεγάλη ομάδα, και για την ψυχολογία μας. Θεωρώ ότι είναι υπεραρκετή, αν πατήσουμε σε αυτή τη νίκη και είμαστε συγκεντρωμένοι, νομίζω θα καταφέρουμε πολλά σιγά σιγά”.

Όπως ήταν λογικό, ακολούθησε μία μικρή γιορτή στα αποδυτήρια μετά από την επικράτηση επί των πρασίνων: “Ήμασταν αρκετά χαρούμενοι, όχι μόνο επειδή νικήσαμε μία μεγάλη ομάδα, αλλά γενικά γιατί η εμφάνιση της ομάδας ήταν αρκετά καλή και οι τρεις βαθμοί ήταν πολύτιμοι. Θα πάμε με την ΑΕΛ με διαφορετική νοοτροπία”.

Ο Άγγελος Τσιγγάρας περιέγραψε στο Sport24.gr και τον προπονητή του Παναιτωλικού, Τραϊανό Δέλλα, τον οποίο χαρακτήρισε ως μεγάλη προσωπικότητα. Μάλιστα, τόνισε ότι ένας παίκτης θέλει να παίζει και για εκείνον, πέρα από την ομάδα. Πρόκειται για ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ενός τεχνικού, που μπορεί να χρησιμεύσει στον Παναιτωλικό.

“Με τον Δέλλα έπαιξα επαγγελματικά για πρώτη φορά, ήταν εκείνος που με εμπιστεύτηκε. Είναι μία τεράστια προσωπικότητα, μου βγάζει μία σιγουριά. Θέλεις να παίζεις και γι’ αυτόν πέρα από την ομάδα. Θα σου μιλήσει, θα σε καθοδηγήσει, θα σου ανεβάσει την ψυχολογία, αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες. Δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση, με ανάλυση, είναι πάρα πολύ καλός προπονητής”.

Τέλος, ο Άγγελος Τσιγγάρας μίλησε για τους στόχους του, ενώ θα επιθυμούσε μία μεταγραφή στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, σχολίασε ότι θα τού ταίριαζε καλύτερα το ιταλικό πρωτάθλημα, εξαιτίας του αγωνιστικού του στιλ.

“Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται, να δουλεύω καθημερινά, να φτιάχνω τον εαυτό μου, να βελτιώνω το παιχνίδι μου, να προσθέτω στοιχεία που δεν έχω ή τα έχω σε χαμηλό βαθμό. Επιθυμώ να σωθεί πρώτα η ομάδα και να κάνω το επόμενο βήμα. Θα ήθελα το εξωτερικό πρώτα απ’ όλα, δεν θα ήθελα να βρεθώ σε μία ομάδα στην Ελλάδα. Μετά είναι ανάλογα ποιο πρωτάθλημα σου ταιριάζει. Νομίζω το ιταλικό μου ταιριάζει περισσότερο”.

https://www.sport24.gr/