Πάρα πολλές οι παρεμβάσεις της νέας δημοτικής αρχής για την πόλη

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει η κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Αιτωλικού με πόρους από το πρόγραμμα Leader.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε χτες στο γραφείο του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου ανάμεσα στον Κώστα Λύρο και στον εκπρόσωπο της μειοδότριας εταιρείας. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 328.425 € και με την έκπτωση ανέρχεται στα 263.176,47  €.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου σε έξι μήνες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, ήτοι μέχρι τέλος Αυγούστου ώστε από τη νέα αγωνιστική περίοδο να είναι έτοιμο προς χρήση. Η κατασκευή του θα αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και μαζί με άλλες παρεμβάσεις που σχεδιάζει η δημοτική αρχή ελπίζεται το γήπεδο να καταστεί ξανά πόλος έλξης.

Σημειώνεται ότι το έργο αυτό είναι ένα από τα πολλά που δημοπρατήθηκαν και αφορούν το Αιτωλικό. Προηγήθηκε το έργο “Ανάπλασης Περιβάλλοντος χώρου κεντρικής πλατείας” που είναι σε εξέλιξη όπως και η ανακαίνιση του Παιδικού Σταθμού. Στην ίδια φάση βρίσκεται η ανακαίνιση του δημοτικού καταστήματος ενώ το επόμενο διάστημα αντικαθίστανται όλα τα φωτιστικά στην είσοδο της πόλης. Οι παρεμβάσεις επίσης είχαν πεδίο εφαρμογής στο Μουσείο Κατράκη με την περίφραξη και την τοποθέτηση καμερών και συναγερμού, στην περιμετρική με την ασφαλτόστρωση του πάρκινγκ, τον καθαρισμό του χώρου του παλιού κινηματογράφου εκτός βέβαια από πάρα πολλές εργασίες στην καθημερινότητα. Τέλος, δεν πρέπει να παραλειφθεί και η υπογειοποίηση της κεντρικής οδού Κ. Λάσκαρη για την οποία ενήργησε και την ξεπάγωσε μετά από χρόνια η δημοτική αρχή.

Σε δήλωσή του ο Κώστας Λύρος τονίζει: «Υποσχεθήκαμε να ενεργήσουμε άμεσα ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα και την ζωή των συνδημοτών μας στο Αιτωλικό και να το αναβαθμίσουμε. Και το κάνουμε πράξη! Το έργο αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο γήπεδο ξεκινά! Σε λίγο καιρό αλλάζονται και τα φωτιστικά στην είσοδο. Δίνουμε φως και διέξοδο στους κατοίκους της πόλης. Συνεχίζουμε το έργο μας ακόμη πιο δυνατοί και αισιόδοξοι»!