Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η Πολιτεία είχε δώσει το «πράσινο φως» για να αρχίσουν και πάλι οι προπονήσεις στην Α2 ανδρών. Ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και κάποιες ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει.

Πιο συγκεκριμένα οι 10 από τις 16 ομάδες της Α2 ανδρών κάνουν κανονικά προπονήσεις και σύντομα αναμένεται να προστεθεί ακόμη μια. Αυτή είναι το Παγκράτι, όπου μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν να γίνονται τα τεστ σε παίκτες και προπονητές, με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Με το Παγκράτι να παίρνει σειρά και με τον Τρίτωνα να κάνει την αρχή σήμερα το απόγευμα, μόνο μία από τις οκτώ αθηναϊκές ομάδες της Α2 δεν είναι ακόμα έτοιμη να ξαναμπεί στο γήπεδο, η Δάφνη Δαφνίου.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άλλες τέσσερις ομάδες που ακόμα δεν γνωρίζουν αν και πότε θα αρχίσουν προπονήσεις. Στο Ναύπλιο υπάρχει πρόβλημα διαμονής. Το ξενοδοχείο που φιλοξενούσε τους παίκτες του Οίακα έκλεισε λόγω του κορονοϊού (και δεν πρόκειται να ανοίξει μόνο για την ομάδα) και προς το παρόν δεν έχει βρεθεί λύση σε αυτό το θέμα.

Ακόμα πιο περίπλοκη είναι η περίπτωση του Κόροιβου, ο οποίος πέρα από το πρόβλημα της διαμονής των αθλητών, έχει και ένα άλλο να αντιμετωπίσει. Ο Δήμος έχει κλείσει το γήπεδο λόγω θετικών κρουσμάτων, οπότε οι προπονήσεις έχουν παραπεμφθεί στις… καλένδες.

Όσον αφορά στις ομάδες του Βορρά; Η Ελευθερούπολη, η Καρδίτσα και ο Φίλιππος Βέροιας έχουν μπει στο γήπεδο. Αντιθέτως, η Καβάλα και το Αγρίνιο ακόμα τηρούν στάση αναμονής.

https://www.sportime.gr/