Το δικό τους… Survivor ετοιμάζονται να ζήσουν ΟΦΗ, ΑΕΛ και Παναιτωλικός. Το τέλος της κανονικής περιόδου της Superleague βρίσκει αυτές τις τρεις ομάδες στις τρεις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και τώρα ξεκινάνε οι… τελικοί.

Το μίνι πρωτάθλημα των πλέι άουτ για κάποιες ομάδες θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και για κάποιες άλλες μάχη επιβίωσης. ΟΦΗ, ΑΕΛ και Παναιτωλικός έτσι όπως τα κάνανε όλη τη χρονιά ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία. Συνεπώς, για αυτές τις ομάδες δεν θα είναι 7 παιχνίδια, αλλά 7 τελικοί με φόντο την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία

Υπενθυμίζεται πως οι εν λόγω τρεις ομάδες θα δώσουν 3 εντός έδρας ματς και άλλα 4 εκτός, καθώς κατέλαβαν τις θέσεις 11-14. Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους σε σχέση με τις υπόλοιπες 4 ομάδες, που δεν «καίγονται» και τόσο.

ΟΦΗ: Δύναμη του ο… Νιόπλιας

Οι Κρητικοί βιώνουν έναν ζωντανό εφιάλτη τη φετινή σεζόν που τους ξυπνάει μνήμες της περιβόητης σεζόν 2018/2019, όπου είχαν γλιτώσει τον υποβιβασμό με γκολ του Ναμπί στο 96′ στα μπαράζ με τον Πλατανιά.

Δεν έχει κάποιο δυνατό σημείο στο οποίο να μπορεί να στηριχτεί, καθώς οι αριθμοί του είναι απογοητευτικοί. Ωστόσο, σε σχέση με τις άλλες δύο ομάδες επιθετικά υπερισχύει. Στους 26 αγώνες της κανονικής περιόδου, οι ασπρόμαυροι έχουν πετύχει 22 γκολ, ενώ ΑΕΛ και Παναιτωλικός έχουν σημειώσει 18 και 13 αντίστοιχα.

Αλλά η επιθετική τους γραμμή σε όσο καλή κατάσταση και να είναι δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλάκι τα προβλήματα στα μετόπισθεν. Τα οποία προβλήματα τους έχουν κάνει να διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα, με 43 γκολ παθητικό. Αυτός είναι και ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες για το αρνητικό σερί που «τρέχουν». Συγκεκριμένα, αγνοούν τη νίκη περίπου 2,5 μήνες.

Αν μπορούν να ελπίζουν σε κάτι οι Ομιλήτες ώστε να ανατραπεί αυτή η τραγική κατάσταση που έχουν βρεθεί είναι στην έλευση του νέου προπονητή. Ο Νίκος Νιόπλιας από συντονιστής ποδοσφαίρου ανέλαβε χρέη προπονητή και όντας ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και τα αποδυτήρια, ίσως φέρει την… Άνοιξη. Εξάλλου, πρόκειται για μια λύση που χαιρετίζουν και οι οπαδοί του ΟΦΗ, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό βρίσκονται στα… κάγκελα.

ΑΕΛ: Ανακατατάξεις και τώρα… Φέστα

Μπορεί οι «βυσινί» να τερμάτισαν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, να διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (42 γκολ παθητικό), να έχουν αλλάξει μέσα σε μια σεζόν τρεις προπονητές, όμως δεν μπορείς να τους ξεγράφεις ποτέ.

Ωστόσο, για να φτάσουν στο σημείο που έχουν βρεθεί, σίγουρα κάτι έχει πάει πολύ στραβά. Οι ανακατατάξεις όσον αφορά τον σύλλογο κάθε άλλο πάρα λίγες ήταν. Η ΑΕΛ ξεκίνησε τη σεζόν με τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της, όμως κατέληξε σε εκρηκτικό διαζύγιο μαζί του, καθώς στα πρώτα 6 παιχνίδια της σεζόν κατάφερε να μαζέψει μόνο 5 βαθμούς και η βαριά ήττα που γνώρισε από την ΑΕΚ (4-1) έφερε τη λύση της συνεργασίας της με τον Έλληνα τεχνικό.

Ο Τάτσης ήταν ο αντικαταστάτης του. Ένας άνθρωπος, ο οποίος δίχως να έχει καμία προϋπηρεσία σε επίπεδο Super League έπεσε στα βαθιά…νερά και «πνίγηκε». Συγκεκριμένα, εκείνος τα πήγε πολύ χειρότερα από τον προκάτοχο του, καθώς σε 10 παιχνίδια δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα «τρίποντο». Μάζεψε μόλις τρεις βαθμούς από ισοπαλίες και η βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ (5-0) έφερε το διαζύγιο.

Ο παλιός γνώριμος Τζιανλούκα Φέστα διαδέχτηκε τον Τάτση και ανέλαβε την δύσκολη αποστολή να βγάλει την «Βασίλισσα του κάμπου» από τον… βούρκο. Καλή αρχή μπορεί να μην έκανε, αλλά δείχνει πως σιγά σιγά την βάζει σε έναν ίσιο δρόμο, ενώ οι δύο σερί νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό και ΟΦΗ την κράτησαν «ζωντανή».

Φυσικά, οι ανακατατάξεις δεν αφορούν μόνο τη θέση του προπονητή, καθώς την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είδαν την πόρτα της εξόδου 6 παίκτες και την πόρτα της εισόδου 11. Από αυτούς του 11 παίκτες έχει ξεχωρίσει ο Ακούνια, ο οποίος μετρά 3 γκολ και 1 ασίστ σε 10 συμμετοχές. Είναι ένας παίκτης που ενδέχεται να βοηθήσει αρκετά την ΑΕΛ σε αυτούς τους 7 τελικούς.

Παναιτωλικός: Σκαμπανεβάσματα και πρόβλημα μακριά από το Αγρίνιο

Οι Αγρινιώτες παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και στην εικόνα τους, η μάλλον αυτό άρχισαν να κάνουν μετά από ένα τραγικό ξεκίνημα που πραγματοποίησαν. Ξεκίνησαν τη σεζόν με τον Μάκη Χάβο στην τεχνική ηγεσία, όμως ο Έλληνας τεχνικός δεν κατάφερε να κλείσει τρίμηνο, καθώς στα πρώτα 6 παιχνίδια δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα ούτε σε μια νίκη. Τρεις βαθμούς μάζεψε και αυτούς από ισοπαλίες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την φυγή του από τον πάγκο του Παναιτωλικού και διάδοχος του έμελλε να είναι ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος είχε καταγράψει μια επιτυχημένη θητεία από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Μάιο του 2019 στο πάγκο της ομάδας. Με εκείνον στην τεχνική ηγεσία τα «καναρίνια» γνώρισαν κάποιες νίκες, ανέβηκε η απόδοση τους, όμως μετέπειτα άρχισαν και τα σκαμπανεβάσματα.

Χαρακτηριστικό είναι πως μετά από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς «τρίποντο», έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη και στη συνέχεια πανηγύρισαν δύο μεγάλες νίκες με Παναθηναϊκό και Βόλο, όμως ανάμεσα στα δύο θετικά αποτελέσματα γνώρισαν την ήττα από την ΑΕΛ, ενώ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας ηττήθηκαν από τον Απόλλων Σμύρνης.

Πέρα από το πρόβλημα της μη σταθερότητας, «αδύναμος κρίκος» για τον Παναιτωλικό παραμένει η δυσκολία με την οποία μαζεύει βαθμούς μακριά από το Αγρίνιο. Συγκεκριμένα, είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν έχει νίκη σε εκτός έδρας αγώνα, μετρώντας συνολικά σε 12 ματς 5 ισοπαλίες και 7 ήττες.

https://www.to10.gr/