Τα μέτωπα είναι πολλά στη μάχη της αντιμετώπισης της πανδημίας. Σήμερα μάλιστα, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την επίταξη των ιδιωτών γιατρών… τη στιγμή που το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαίνεται να μπαίνει στον «πάγο»!

Η πιο δύσκολη εβδομάδα της πανδημίας του κορονοϊού ξεκινά, καθώς βρισκόμαστε σε τροχιά κορύφωσης με τα νοσοκομεία να είναι γεμάτα από ασθενείς με κορονοϊόδιασωληνωμένους και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, να έχει ανακοινώσει την επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών.

Καθημερινά, τα ρεκόρ στους διασωληνωμένους και τους θανάτους ξεπερνούν το ένα το άλλο ενώ προβληματισμός υπάρχει και με τις μεταλλάξεις γι’ αυτό και κυβέρνηση και επιστήμονες παρακολουθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία και οι αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαίνεται να παγώνουν. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα για την άρση του lockdown πηγαίνουν, όπως όλα δείχνουν, ένα βήμα πίσω.

Δεν είναι τυχαίο ότι αν συνεχιστούν τα υψηλά νούμερα σε κρούσματα κορονοϊού, διασωληνωμένους και δεν υπάρξει αποσυμπίεση στα νοσοκομεία το λιανεμπόριο να ανοίξει από την 5η Απριλίου. Ερώτημα, παραμένει, τι θα γίνει και με την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων με το αυτοκίνητο, δηλαδή εάν οι περιορισμοί με τον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 θα πάνε για τις 29 Μαρτίου ή όχι.

Τον Απρίλιο ανοίγει η εστίαση

Αυτό που θέλει η κυβέρνηση, πάντως, είναι να εμβολιαστεί αρκετός αριθμός πολιτών για να ανοίξει και η εστίαση. Η μεγάλη διάθεση στον εμβολιασμό αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο, όταν και η χώρα μας αναμένεται να λάβει 1.971.000 δόσεις, κάτι που θα αποκλιμακώσει τα περιοριστικά μέτρα. Στην κυβέρνηση, θέλουν, μέχρι το Πάσχα να μπορέσει να ανοίξει η μετακίνηση από νομό σε νομό για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε στο χωριό μας και να ανοίξει και ο τουρισμός.

Ο σχεδιασμός είναι η Ελλάδα να ανοίξει τις πύλες της στους τουρίστες στις 14 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία σχεδιάζεται και το άνοιγμα της κρουαζιέρας και του yachting.

Πηγή: ethnos.gr