Ο 33χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι «μέσα» σε όλα τα γκολ που έχει πετύχει ο Παναιτωλικός με εκείνον στο γήπεδο.

Κομβικότατο είναι για τον Παναιτωλικό το σημερινό (24/4) ματς στους «Ζωσιμάδες», καθώς το αποτέλεσμα της αναμέτρησής του με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα θα καθορίσει, σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον του στην κατηγορία.

Οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από το 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, παιχνίδι που μάλιστα σηματοδότησε την επιστροφή των ΜπαρμπόσαΜατσόλα στη δράση.  Αμφότεροι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από τραυματισμούς, όμως στο φινάλε της σεζόν δείχνουν καλά και η παρουσία τους ανεβάζει level τα «καναρίνια».
Κυρίως ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, που μπορεί να «φτιάξει» φάσεις από το πουθενά και να βοηθήσει τα μέγιστα στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι, τομείς που  «πονά» η ομάδα.
Δεν είναι τυχαίο πως είναι «μέσα» και στα 3 γκολ που έχει σημειώσει ο Παναιτωλικός στα 6 παιχνίδια που τον έχουμε δει με τη φανέλα του, από τον Γενάρη που αποκτήθηκε και ύστερα.
*Στο 1-1 με τον Ατρόμητο ήταν εκείνος που με εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα διαμόρφωσε στο 82′ το μετέπειτα τελικό σκορ. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Αριγίμπι από τον Γκαλβάο ύστερα από δική του σέντρα.
*Στο 2-1 που έχασε από τον  «Αγιαξ της Ηπείρου» στο Αγρίνιο για την κανονική διάρκεια, ο Παναιτωλικός είχε ανοίξει το σκορ με ένα πανέμορφο γκολ, όταν εκείνος, ο Ντίας, ο Καρέλης και ο Αριγίμπι «έκρυψαν» την μπάλα και ο τελευταίος την έστειλε στα δίχτυα. Στο δεύτερο μισό επήλθε «καθίζηση» και ο Παναιτωλικός έχασε το ματς.
*Στο πρόσφατο 1-0 επί του Απόλλωνα  Σμύρνης η φάση του αυτογκόλ που σημείωσε ο Λισγάρας άρχισε από δική του όμορφη/έξυπνη κίνηση χωρίς τη μπάλα, όταν και την άφησε για τον Ντάλσιο που σέντραρε για το κεφάλι του Ματσόλα.
Την ίδια στιγμή από τα πόδια του Μπαρμπόσα έχουν ξεκινήσει και 2 δοκάρια, όταν οι Βέργος και Αζάντι έστειλαν εκεί την μπάλα ύστερα από εκτελέσεις του Πορτογάλου σε στατικές φάσεις στο 0-0 με τη Λαμία, αλλά και αρκετές άλλες «καλές» «κυανοκίτρινες» στιγμές.
Ο 33χρονος ξέρει μπάλα όσο λίγοι και καλείται σε λίγη ώρα (η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 15:00) να ηγηθεί του Παναιτωλικού σε έναν «τελικό» παραμονής.
https://www.gazzetta.gr/