Βασικό θέμα συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας 1 τη Μεγάλη Τρίτη (27/4) ήταν αυτό της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, για να προκύψει η βούληση των ΠΑΕ να λάβει αυτή σάρκα και οστά εν όψει της νέας σεζόν.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Λίγκας Λεωνίδα Μπουτσικάρη και τους εκπροσώπους από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Απόλλωνα Σμύρνης, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις με τα ενδιαφερόμενα κανάλια.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Tο Δ.Σ. εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει στη δημιουργία κεντρικού φορέα διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League, με τη ρητή επιφύλαξη υφιστάμενων συμβατικών υποχρεώσεων συγκεκριμένων ομάδων. Επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο Δ.Σ. και τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα εκκινήσει διαπραγματεύσεις για την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων με όλους τους διαθέσιμους παρόχους, για όλες τις μορφές συναφών τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Eγκρίθηκε ομόφωνα η συνεργασία με την εταιρεία VEO Technologies ApS για την προμήθεια τεχνικού εξοπλισμού για την τεχνική υποστήριξη (technical filming) προπονήσεων και αγώνων των ομάδων υποδομών. Η χρηματοδότηση της απόκτησης του εξοπλισμού θα υλοποιηθεί από τη Super League, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης απόδοσης ποσοστού από το στοίχημα».