Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτης Κωστούλας, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM για την προοπτική της επιστροφής στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ σχολίασε και τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια, που άφησε εννοηθεί ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ευνόησε τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προοπτική της κεντρικής διαχείρισης στη Super League:

«Εύχομαι να τα καταφέρουμε να τα βρούμε και να συνεννοηθούμε μεταξύ μας γιατί θα ήταν διαφορετικά δύσκολες οι καταστάσεις χωρίς κεντρική διαχείριση. Μέχρι την τελευταία μέρα τρέχαμε να κάνουμε τη συμφωνία μας πέρσι οι τότε άστεγοι. Είμαστε σε καλό δρόμο, θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση».

Για το αν είναι ώριμες οι συνθήκες και πόσο εξαρτάται από τους μεγάλους:

«Αν και δεν παραβρέθηκα, έμαθα ότι στη συνάντηση το κλίμα ήταν καλό, όλοι θέλουν να πάμε σε κεντρική διαχείριση, αλλά εκεί που χαλάει λίγο το σκηνικό είναι ότι δεν μπορούν οι 4 μεγάλοι να βρουν τη λύση στο οικονομικό κομμάτι, πόσο αντιστοιχεί στον καθένα. Η επιτροπή ψάχνει να βρει λύση να έρθουν πιο κοντά.

Η πρόταση που έγινε από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ήταν αρκετά καλή για να έχουμε κι εμείς λίγα παραπάνω έσοδα. Είναι πολύ μεγάλο μοντέλο και ωραίο ως πρόταση. Ανάλογα με την εμπορικότητα λίγο περισσότερο παίρνει ο Ολυμπιακός, μετά οι τρεις, ο Άρης και όλοι οι υπόλοιποι. Έπαιζε ρόλο η βαθμολογία τους επίσης. Ήταν μια προσέγγιση, εμείς οι τελευταίοι πέρσι στο οικονομικό κομμάτι θα είχαμε πλησιάσει περίπου τα 2 εκ, από το 1,5 χωρίς να μειώνονται πολύ τα έσοδα των μεγάλων. Δικαιούμαστε κάτι παραπάνω, αυτό προσπαθούμε οι μικρότεροι».

Για το που θα πάνε οικονομικά οι τρεις μεγάλοι, από τα περίπου 40 εκ. που εισπράττουν τώρα:

«Δε νομίζω ότι θα έχαναν κάτι πολύ περισσότερο από μεταξύ 500.000 ή 1,5 εκ. Δεν θα είναι για τον Ολυμπιακό και τις άλλες ομάδες τεράστιο ποσό με τον τεράστιο τζίρο που έχουν. Ποσοστιαία είναι ελάχιστο. Η φετινή χρονιά δεν θα είναι το δείγμα για να κινηθούμε. Ελπίζουμε να είμαστε σε άλλη φάση που δεν έχουμε το πρόβλημα των εισιτηρίων για τις μεγάλες ομάδες. Τα ποσά αυτά 1 ή 1,5 εκ. η αντιστοιχία που θα μοιραστεί για εμάς, θα είναι ένα πολύ σημαντικό βοήθημα για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί»

Για τη δήλωση του κ. Κούγια, για τον ΠΑΣ Γιάννινα που υπονοεί πώς βοήθησε και τον Παναιτωλικό:

«Δεν το κατάλαβα το σκεπτικό του. Πήραμε δύσκολα το ματς με τα Γιάννινα, είχαν και δοκάρι, προσπάθειες στο τέλος και στο… τσακ γλιτώσαμε την ισοφάριση. Δεν καταλαβαίνω από πού βγάζει αυτά τα συμπεράσματα ο κ. Κούγιας. Δεν θεωρώ ότι με οποιαδήποτε δήλωσή του βοηθάει το ποδόσφαιρο. Το αντίθετο θα έλεγα. Δυστυχώς οι καθημερινές δηλώσεις του κ. Κούγια μόνο κακό κάνουν».

Πηγή: https://soccerplus.gr