Ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού θα πρέπει να θεωρείται ο Ντέρεκ Κορνέλιους με τον διεθνή Καναδό στόπερ να βρίσκεται καθ’ οδόν για την Ελλάδα. Δανεικός για 1,5 χρόνο η συμφωνία με το Βανκούβερ.

Ο Παναιτωλικός έψαχνε στην αγορά για κεντρικό αμυντικό και αυτός φαίνεται πως βρέθηκε. Ο λόγος για τον 24χρονο διεθνή Καναδό στόπερ, Ντέρεκ Κορνέλιους, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα με τα «καναρίνια» και μάλιστα, βρίσκεται καθ’ οδόν για την Ελλάδα ώστε να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει.

Η ομάδα του Αγρινίου έχει συμφωνήσει σε όλα με το Βανκούβερ για τον δανεισμό του και πλέον απομένει το τυπικό κομμάτι για να ολοκληρωθεί το deal.

Ο Κορνέλιους με καταγωγή από την Τζαμάικα, έχει γεννηθεί στο Οντάριο του Καναδά και είναι βασικός στέλεχος της εθνικής ομάδας της χώρας του έχοντας μετρήσει 13 συμμετοχές από το Σεπτέμβριο του 2018 όταν κι έκανε το ντεμπούτο του.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη του εμπειρία από την Ευρώπη, αφού πριν τον Παναιτωλικό έχει περάσει από τις μικρές ομάδες της Λούμπεκ αλλά και από τη Νοϊμούνστερ της Γερμανίας, καθώς και από την σερβική Γιαβορ. Με ύψος 1,88 ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός δείχνει να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που ψάχνει ο Γιάννης Αναστασίου για την άμυνα των «καναρινιών».

Την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα του MLS ο Κορνέλιους μετράει 5 συμμετοχές με την φανέλα του Βανκούβερ.