Ο Γιάννης Μαντζουράκης μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τον Αμρ Ουάρντα και το επεισόδιο με τον Ραζβάν Λουτσέσκου χθες στην προπόνηση του ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τον Αιγύπτιο στον Παναιτωλικό, υπογραμμίζοντας πως τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά σε ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου και τη συνύπαρξή τους:

«Ήμασταν μαζί στην Αθλητική Σχολή του Βουκουρεστίου. Οι παίκτες ξεκινούσαν από 6 χρονών σε κατηγορίες εκεί. Ήταν μεγαλύτερος από εμένα ο Μιρτσέα, ήμασταν φίλοι και παραμείναμε. Με φρόντιζε. Είχε έρθει σπίτι μου με την Εθνική, διατηρήσαμε τις σχέσεις μας».

Για την περίπτωση του Ουάρντα και την ένταση με τον Λουτσέσκου:

«Είναι δύσκολη περίπτωση. Ο Ουάρντα είχε δώσεις υποσχέσεις και με καλή συμπεριφορά και προσφορά στο πρωτάθλημα. Πριν φύγει η ομάδα στην προετοιμασία και πριν οργανωθεί, γνωρίζοντας αυτά τα προβλήματα, θα έπρεπε να καθίσουν να κουβεντιάσουν αυτά τα πράγματα με τον Ουάρντα στον ΠΑΟΚ. Παίζει ρόλο η προσωπικότητα. Ο Λουτσέσκου έχει τη δική του προσωπικότητα, ο παίκτης έχει τον δικό του εγωισμό, αλλά πρέπει να ξέρει ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες. Ο Λουτσέσκου επιλέγει έναν τρόπο λειτουργίας ή αποφάσεων. Δείτε τη διαφορά με τον προηγούμενο προπονητή, τον Γκαρσία. Επέλεξε άλλον τρόπο αν και άπειρος προπονητικά».

Για το ότι ο Ουάρντα είναι ιδιόρρυθμος χαρακτήρας:

«Είναι ιδιόρρυθμος. Είναι ορισμένα πράγματα που μπορείς να τα αφαιρέσεις και να περάσεις τα ουσιαστικά. Όταν πήγα στο Αγρίνιο με ενημέρωσε η διοίκηση για τον Ουάρντα. Γνώριζα ότι ο Παναιτωλικός δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει πολλά λεφτά. Έπρεπε να αξιοποιήσω τον Ουάρντα. Ξεκίνησα μίλησα με τους αρχηγούς, έδωσα κατευθύνσεις, του έδωσα να καταλάβει ότι είναι σημαντικός για εμένα και την ομάδα και ότι πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα τακτικής και φυσικής κατάστασης τότε. Βήμα-βήμα όμως άρχισε να γίνεται και ο ίδιος πιο υπεύθυνος. Αναγνωρίστηκε απ’ όλους».