Μπλοκαρίστηκε η έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 1 -χρειάζεται πλειοψηφία 3/4- στη γενική συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης το μεσημέρι της Δευτέρας (26/7)…

Κι αυτό διότι επτά ομάδες είπαν «όχι» στην ψήφιση της προκήρυξης έναντι έξι «ναι», ενώ ο Άρης έλειπε.

Αυτή η εξέλιξη πρακτικά κρατά στον αέρα την έναρξη του πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένη 21-22 Αυγούστου 2021.

Αρνητικές ήταν οι ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ιωνικός, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, Λαμία και θετικές ήταν οι: ΑΕΚ, Ατρόμητος Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι ομάδες που είπαν «όχι» πρόταξαν ότι θα πρέπει να υπάρξει καταστατική αλλαγή στη Σούπερ Λίγκα 1, ώστε από την επόμενη σεζόν να υπάρχει Κεντρική Τηλεοπτική Διαχείριση.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ατρόμητος (έχει σε ισχύ τηλεοπτικό συμβόλαιο από πέρσι) είπε μεν «ναι» για την προκήρυξη, αλλά να υπάρξει δέσμευση για αλλαγή καταστατικού.

Πάντως, οι τόνοι ανέβηκαν στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ειδικά στο ζήτημα της αλλαγής του καταστατικού, όπου έπεσε στο τραπέζι ως πρόταση από τον πρόεδρου του ΝΠΣ Βόλος, Αχιλλέα Μπέο.

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις καταγράφτηκαν από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό… Ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για «εκβιασμό» των επτά ομάδων και ότι αποσύρει την στήριξη του στην Κεντρική Διαχείριση των Τηλεοπτικών. Με τη θέση περί εκβιασμού συμφώνησε και η πλευρά του Ολυμπιακού, που δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια της για την εξέλιξη της μη έγκρισης της προκήρυξης.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς επιτέθηκε στον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης υποστηρίζοντας ότι εκείνος κρύβεται πίσω από όλο το σχέδιο μπλοκαρίσματος της προκήρυξης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάντως, η πλευρά της διοργανώτριας αρχικά είχε προτείνει να υπάρξει μια ρητή δέσμευση για Κεντρική Διαχείριση των Τηλεοπτικών των «12» (αν μείνουν εκτός Ολυμπιακός και Άρης) από τη σεζόν 2022-23, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την ομάδα των «7», που θέλουν καταστατική αλλαγή στο συνεταιρισμό για το θέμα.