Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ο νέος Κανονισμός Προπονητών για όλες τις ποδοσφαιρικές κατηγορίες της σεζόν 2021-22.

Οπως τονίζεται από τον ΣΠΠΧ όλα τα σωματεία έχουν υποχρέωση να προσλαμβάνουν πρώτο προπονητή για την ομάδα τους, που να πληροί όλες τις διατάξεις του κανονισμού.

Η επαγγελματική ομάδα πρέπει να έχει για τη Super League 2 προπονητή με UEFA PRO, βοηθό με UEFA A τουλάχιστον και προπονητές φυσικής κατάστασης και Τ/Φ με UEFA B τουλάχιστον. Στην Κ19 ο προπονητής πρέπει να έχει τουλάχιστον UEFA A, ο βοηθός και ο προπονητής φυσικής κατάστασης UEFA B τουλάχιστον και ο προπονητής Τ/Φ UEFA C.

Στη Γ’ Εθνική ο προπονητής πρέπει να ναι κατέχει το UEFA A, ο βοηθός και ο προπονητής φυσικής κατάστασης το UEFA B και ο προπονητής τερματοφυλάκων το UEFA C.

Στην Α’ τοπική κατηγορία ο προπονητής θα πρέπει να έχει δίπλωμα UEFA B τουλάχιστον ή UEFA C Plus, ενώ αν υπάρχει συνεργάτης, προπονητής φυσικής κατάστασης και προπονητής τερματοφυλάκων πρέπει να έχουν τουλάχιστον UEFA C.

Στις υπόλοιπες τοπικές κατηγορίες ο προπονητής πρέπει να έχει UEFA Β ή τουλάχιστον C.

Στα τμήματα υποδομής (Κ6 – Κ16) τόσο ο προπονητής όσο και το υπόλοιπο τιμ (αν υπάρχει) πρέπει να έχουν UEFA C τουλάχιστον.

Στη Β’ και Γ’ Γυναικών ο προπονητής πρέπει να έχει UEFA C, ενώ στις Μικτές UEFA Β.

Αναλυτικά:

.