Κανονικά πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας 1 το μεσημέρι της Δευτέρας (23/8) μετά την αναβολή της γενικής συνέλευσης που χρονικά προηγήθηκε και «σφράγισε» οριστικά την έναρξη του πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο…
Το σημαντικότερο θέμα, που προκύπτει από το ρεπορτάζ  είναι ότι οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας αποφάσισαν να εισηγηθούν προς την Επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό να αλλάξει το καθεστώς με τα κρούσματα, που θα οδηγεί σε αναβολή αγώνων. Συγκεκριμένα η ΠΑΕ θέλουν τα 5 να γίνουν 7 κι αυτό με τη λογική ότι έτσι θα μειωθεί η πιθανότητα περαιτέρω αναβολών, αφού πλέον δεν θα υπάρχουν και πολλά χρονικά περιθώρια με δεδομένο ότι οι ημερομηνίες πια πιέζονται. Αυτή η αλλαγή στον αριθμό των κρουσμάτων για να μην γίνεται ένα ματς βέβαια θα πρέπει να εγκριθεί από τους «ειδικούς» του υπουργείου Υγείας…
Από εκεί και πέρα, αποφασίσθηκε να ξεκινήσει άμεσα και συγκεκριμένα από τις 28 Αυγούστου το πρωτάθλημα Νέων της SL1 και μάλιστα από τη 2η αγωνιστική (η πρεμιέρα δηλαδή θα γίνει εμβόλιμα που αναβλήθηκε).
Επίσης ένα ακόμα θέμα με ενδιαφέρον είναι ότι με απόλυτα οριακή πλειοψηφία (υπήρξε ισοπαλία και μέτρησε ως διπλή η θετική ψήφος του προέδρου της διοργανώτριας Λεωνίδα Μπουτσικάρη όπως προβλέπεται να συμβεί σε αποφάσεις Δ.Σ.), έγινε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ και θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Κ17 της Σούπερ Λίγκας 1.
Τέλος, η SL θα βοηθήσει οικονομικά τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές…
Η δε ανακοίνωση της διοργανώτριας επισήμως ανέφερε μόνο τα ακόλουθα:
«Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες υλικής και χρηματικής ενίσχυσης πυρόπληκτων, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες. Η Super League θα σταθεί αρωγός, τόσο σε θεσμικούς φορείς ενίσχυσης πυρόπληκτων συμπολιτών μας, όσο και σε φιλοζωικούς οργανισμούς.
Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε όπως το Πρωτάθλημα Super League K19 ξεκινήσει στις 28/8 και το Πρωτάθλημα Super League K17 στις 4/9».