Η πανδημία του ιού είναι παρούσα και για να μπορέσει να ανταποκριθεί σ αυτή τη πρόκληση, η ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ όρισε Υγειονομική Επιτροπή.

Η επιτροπή αποτελούμενη από το μέλος ΔΣ ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ και πρόεδρο της Επιτροπής Αριστέα Ρομπολα , τον Β’ αντιπρόεδρο ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ Χρήστο Πλουμη, τον Σακη Θεοδωροπουλο γραμματέα της επιτροπής, τον γιατρό παιδορθοπεδικο Σάββα Γιακουμακη, την γιατρό παθολόγο Ιωάννα Χαλιμου, τον νοσηλευτή Μανώλη Σούρσο και την διασωστρια Εύη Πριαλαγα συνεδρίασε την Τρίτη στα γραφεία της Ένωσης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ρομπολα μας ενημέρωσε σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν. Συγκεκριμένα μας είπε :

Προτεραιότητα της Επιτροπής είναι η υγεία όσων εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο. Συζητήσαμε με τους έμπειρους συνεργάτες μου τα εξής :

1. Υγειονομική χαρτογράφηση των ομάδων σχετικά με εμβολιασμούς και έλεγχο με rapid test σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ

2. αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και η συχνή εγγραφή ενημέρωση-αναφορά απο τους υπεύθυνους των ομάδων σχετικά με το παραπάνω

3. ανάγκη εξοπλισμού των τριών γηπέδων δικαιοδοσιας της ΕΠΣ σε απινιδωτες και εκπαίδευση σχετικά με παροχή πρώτων βοηθειών.

Η χρονιά είναι δύσκολη. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε με αίσθημα ατομικής ευθύνης μα και ομαδικής να κρατήσουμε τον φονικο ιό εξω απο τους αγωνιστικούς χώρους. Η ισχύς εν τη ενώσει, κατέληξε η κ. Ρομπολα.