Ο Παναιτωλικός τον απέκτησε τον προηγούμενο Ιανουάριο θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βρει λύση στο σκοράρισμα. Ο Νίκος Καρέλης, όμως, γκολ δεν σημείωσε. Τελευταία φορά που μάτωσε τα αντίπαλα δίχτυα, έπαιζε στον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, με τις εμφανίσεις του τόσο στα φιλικά όσο και στην πρεμιέρα, ο 29χρονος έδειξε να πατάει καλύτερα. Ήταν κινητικός, μέσα στις φάσεις και ενδεχομένως με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από πριν. Ίσως αυτό να ισχύει γιατί έχει έναν προπονητή που τον πιστεύει αρκετά.

Γιάννης Αναστασίου και Νίκος Καρέλης συνεργάστηκαν στον Παναθηναϊκό. Υπό τις οδηγίες του 48χρονου ο Ηρακλειώτης φορ πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και φέτος η αναγέννησή του είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Αναστασίου, αν όχι το μεγαλύτερο. Ο Αρτινός πήρε πάνω του και μεταγραφικές υποθέσεις που ενέχουν ρίσκο, αλλά εκεί λάθη γίνονται. Το να αναδείξει ξανά τον Καρέλη, δεν θα είναι ασήμαντο.

Παρεμπιπτόντως, στην πρεμιέρα ο Παναιτωλικός έδειξε μία αδυναμία πρωτίστως στη δημιουργία και δευτερευόντως στην εκτέλεση. Είναι κομβικό να βρει γκολ από τους φορ του φέτος και γι’ αυτό είναι σημαντικό να πάρει μπρος ο Καρέλης. Πληροφορίες από το Αγρίνιο αναφέρουν πως ο Ζεστέντ έως τώρα δεν ενθουσιάζει. Βέβαια, είναι πάρα πολύ νωρίς, μπορεί απλώς να χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί και να φτάσει στο 100%. Τα πρώτα δείγματα, όμως, στις προπονήσεις δεν είναι ενθαρρυντικά.