Έναν νέο πρωταγωνιστή έβγαλε ο Παναιτωλικός από το ματς με τη Λαμία. Ο λόγος για τον Ιβάν Βαρόνε που χάρισε τον βαθμό στους Αγρινιώτες ανοίγοντας λογαριασμό με τη φανέλα τους.

Μέχρι και πριν από λίγους μήνες το όνομά του ήταν παντελώς άγνωστο στην Ελλάδα. Δικαιολογημένο αυτό αφού ποτέ δεν «έπαιξε» το να έρθει στα μέρη μας έως το καλοκαίρι που μας πέρασε. Μία ζωή στην Ιταλία αγωνιζόταν. Ξεκίνησε από τις μικρές κατηγορίες και ταβάνι του ήταν η Serie B. Η περσινή του σεζόν, μάλιστα με τη Ρετζιάνα ήταν η καλύτερή του.

Είχε προηγηθεί η άνοδός του με την ίδια ομάδα το καλοκαίρι του 2020. Τότε ο Βαρόνε έφτασε κάποια στιγμή να συνδεθεί ακόμη και με τη Σασουόλο. Στη γειτονική χώρα γραφόταν πως τόσο εκείνη όσο και άλλα κλαμπ της Serie A όπως οι Κροτόνε και Ελλάς Βερόνα, τον είχαν τσεκάρει. Τελικά ο ίδιος παρέμεινε, το κοντέρ κατέγραψε 36 συμμετοχές και πέντε γκολ.

Μπορεί ο Ιταλός χαφ να πήγε καλά, αλλά αυτό δεν έγινε και για την ομάδα του. Η Ρετζιάνα υποβιβάστηκε και αυτομάτως για τον ίδιο τέθηκε θέμα αποχώρησής του. Δεν ήθελε να παίξει ξανά στα 28 του στη Serie C. Ομάδες της Serie B του χτύπησαν την πόρτα, αλλά το θέμα κολλούσε στα χρήματα. Η ομάδα του δεν τον άφηνε να φύγει ως ελεύθερο.

Αυτό κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Παναιτωλικός. Η πρώτη του πρόταση ήταν μικρή και απορρίφθηκε. Η επόμενη, όμως, αισθητά μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να γίνει το deal. Δεν έφτασε ποτέ τις 100.000 ευρώ, που έγραψαν οι Ιταλοί, αλλά και πάλι το ποσό που θα δώσουν σε βάθος χρόνου οι Αγρινιώτες είναι σημαντικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαρόνε έδειξε πόσο ήθελε αυτή τη μεταγραφή β(γ)άζοντας και από την τσέπη του! Για να είμαστε ακριβείς, αυτό που έκανε όταν έμαθε ότι υπήρχε διαφορά ανάμεσα στα δύο κλαμπ ήταν να κόψει από τα χρήματά του ώστε να τα δώσει ο Παναιτωλικός στη Ρετζιάνα και να κλείσει η συμφωνία.

Για τον ίδιο το να παίξει στην πρώτη κατηγορία, έστω και στην Ελλάδα, είναι μία ευκαιρία για να κάνει το παραπάνω βήμα. Έτσι το είδε, γι’ αυτό υπέγραψε και διετές συμβόλαιο. Το πρώτο του γκολ ήρθε και φιλοδοξεί να ακολουθήσουν και άλλα. Στις δηλώσεις του το αφιέρωσε στη μητέρα του, που έχει χάσει, και στη γυναίκα του Νατάσα. Μαζί της έχει ήδη ένα παιδί, μία κόρη, ενώ σε λίγους μήνες θα έρθει και το δεύτερο. Κλείνοντας, αυτό τον καιρό έχει και έναν επιπλέον λόγο να είναι χαρούμενος. Δεν είναι άλλος από τη Νάπολι που πηγαίνει τρένο στη Serie A. Οπαδός της γαρ. Ως Ναπολιτάνος, άλλωστε, ποια άλλη ομάδα θα μπορούσε να υποστηρίζει;