Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το 2005 μία παρέα ανθρώπων του χωριού, με μπόλικη όρεξη και μεράκι, αποφάσισε να βάλει μπροστά το πλάνο για τη δημιουργία μίας ομάδας που θα συμμετείχε μόνιμα στα τοπικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και θα έδινε την επιλογή στα παιδιά του χωριού να παίξουν για μία δική τους ομάδα. Κι έτσι γεννήθηκε ο Παναμβρακικός Μπούκας.
Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Με τα πάνω και τα κάτω, μα κυρίως με σταθερά την αξιοπρεπή παρουσία φιλάθλων-παικτών-διοίκησης σε όλες τις κατηγορίες που κληθήκαμε να αγωνιστούμε, ο Παναμβρακικός καθιερώθηκε σαν ομάδα σε ένα δύσκολο τοπικό πρωτάθλημα, με πολλά και δυνατά σωματεία.
Τα τελευταία δύο χρόνια, εν μέσω της πανδημίας, που τίποτα δεν άφησε ανεπηρέαστο, το τοπικό ποδόσφαιρο μπήκε και αυτό σε μία άτυπη καραντίνα. Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες όμως το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε την προσπάθειά του να προετοιμάσει μία αξιόμαχη ομάδα για να συμμετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα.
Δυστυχώς όμως, η συνεχιζόμενη απουσία των ανθρώπων του χωριού από τα της ομάδας (εννοώντας αυστηρά τα διοικητικά, γιατί η οικονομική υποστήριξη των συγχωριανών μας ήταν συνεχής και για τα μέτρα του τόπου κάτι παραπάνω από αρκετή) και η συνακόλουθη κόπωση των λιγοστών ανθρώπων που τρέχουν την ομάδα τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με το λαβύρινθο της γραφειοκρατίας που επιβάλει η υγειονομική κατάσταση (και απαιτεί εμβολιασμούς, ράπιντ τεστ και τα συναφή) οδήγησε το Δ.Σ. στην απόφαση να αναστείλει για φέτος τις δραστηριότητες της ομάδας και να μην κατέβει στο πρωτάθλημα.
Η απόφαση αυτή δεν ήταν καθόλου εύκολη, αλλά επιβεβλημένη μετά τις συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες να συγκροτηθεί ένα πλατύ Διοικητικό Συμβούλιο με συμμετοχή ανθρώπων του χωριού, αντί του να συνεχίσουν οι «συνήθεις ύποπτοι» να τρέχουν ολομόναχοι την ομάδα.
Η απόφαση αυτή αφορά μόνο τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν κι ευελπιστούμε πως θα επανέλθουμε σύντομα και δυνατότεροι.
Να ευχηθούμε στις ομάδες που θα καταφέρουν να συμμετάσχουν, ένα καλό πρωτάθλημα και στους ποδοσφαιριστές μας που θα συνεχίσουν αλλού, υγεία και κάθε επιτυχία με τους συλλόγους τους.

Mε τιμή

ΑΟ Παναμβρακικός Μπούκας