Ο Ιταλός χαφ μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από τα «καναρίνια» και το πώς προέκυψε το παρατσούκλι του «Puma».

Εκ των πρωταγωνιστών του Παναιτωλικού είναι ο Ιβάν Βαρόνε και ο Ιταλός χαφ μίλησε στο «Αcheloos ΤV» για τις πρώτες εν Ελλάδι εντυπώσεις του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Ο Παναιτωλικός έχει συγκεντρώσει έπειτα από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές πέντε (5) βαθμούς με μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Είσαι ικανοποιημένος;

«Σίγουρα αξίζαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς με τις εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε , ειδικά στα ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ και τη Λαμία, αξίζαμε κάτι παραπάνω. Όσον αφορά την απόδοσή μας, παίζουμε πάντα καλά, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο».

Τι κρατάς από την έως τώρα πορεία της ομάδας; Τι πρέπει να βελτιώσει ο Παναιτωλικός;
«Κρατάμε τις καλές εμφανίσεις, την διάθεση να παίξουμε ποδόσφαιρο απέναντι σε κάθε αντίπαλο και πάνω απ’ όλα η ομάδα έχει αποκτήσει ταυτότητα, αυτοπεποίθηση, έχει προσωπικότητες. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η αντιμετώπιση στις στημένες φάσεις όπως φάουλ και κόρνερ, να μη δεχόμαστε εύκολα γκολ και η καλύτερη διαχείριση στα πρώτα λεπτά των αναμετρήσεων».

Ποιοί είναι οι στόχοι σου με τη φανέλα του Παναιτωλικού;
«Στόχος μου είναι να συνεχίσω τις θετικές εμφανίσεις και να βοηθήσω την ομάδα με τον τρόπο παιχνιδιού μου, δίνοντας το καλύτερο. Αυτή τη στιγμή έχω πιο αμυντικά καθήκοντα στην ομάδα, είμαι σίγουρος όμως ότι μπορώ να βοηθήσω το Σύλλογο, ακόμα και να πετυχαίνω σημαντικά γκολ».

Έχουμε δει ότι στους αγώνες στο γήπεδο του Παναιτωλικού, είσαι από τους παίκτες που ξεσηκώνει τους φιλάθλους κάνοντας νοήματα μάλιστα στον κόσμο να σηκωθεί και να εμψυχώσει την ομάδα. Γενικότερα σε διακρίνει το πάθος και η σύνδεση με τον κόσμο.
«Είναι ο τρόπος μου να παίζω, οι φίλαθλοι με επευφημούν, αυτό με κάνει να δίνω περισσότερα. Θα ήθελα ένα γεμάτο γήπεδο, είμαι βέβαιος ότι θα βοηθούσε την ομάδα να κερδίσει πολλούς αγώνες».

Τι σε έκανε να πεις το «ναι» το καλοκαίρι και να υπογράψεις στον Παναιτωλικό;
«Είχα πολλές προτάσεις από την Ιταλία, αλλά η Ρετζιάνα δεν αποδέχθηκε καμία και ειλικρινά μετά τη σεζόν που πραγματοποίησα πέρυσι, ήθελα να αγωνιστώ στη Serie A. Στην Ιταλία υπήρχαν ευκαιρίες αλλά δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο και ο καιρός περνούσε. Τότε ήρθε η πρόταση από τον Παναιτωλικό. Αγαπάω τις προκλήσεις. Αμέσως δέχθηκα και πίστεψα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή και το πιο σημαντικό είναι ότι ένιωσα την εμπιστοσύνη της διοίκησης και το ότι με ήθελαν πάση θυσία στην ομάδα. Το ότι είμαι εδώ το οφείλω επίσης και στην οικογένειά μου και θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου που με στήριξε σε αυτή την επιλογή».

Πώς είναι η ζωή σου στο Αγρίνιο; Την έχεις συνηθίσει την πόλη;
Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο με τη γλώσσα , αφού δεν μιλάω τέλεια αγγλικά και τα ελληνικά είναι πολύ δύσκολα. Εκτός αυτού μας αρέσει πολύ η πόλη , μας αρέσει να περπατάμε στο κέντρο και γύρω από αυτό. Έχει ωραία μαγαζιά, μπαρ, εστιατόρια και οι άνθρωποι είναι πολύ κοινωνικοί και φιλικοί, με κάνουν να νιώθω όλη τη ζεστασιά τους όταν με συναντούν.

Πώς προέκυψε το παρατσούκλι “IL PUMA”;
«Όσον αφορά το “PUMA” , ένας πρώην προπονητής μου πριν παίξω στη Ρετζιάνα μου έδωσε αυτό το παρατσούκλι γιατί του θύμιζα τον Έμερσον, έναν μέσο της Ρόμα και κυρίως για την επιμονή μου και την αποφασιστικότητα που δείχνω μες στο γήπεδο. Αυτό το όνομα από τότε με συνόδευε πάντα στις εμπειρίες μου και το νιώθω πραγματικά ραμμένο πάνω μου. Δεν ξέρω αν θα μου δώσουν ποτέ ένα ψευδώνυμο στην Ελλάδα, αλλά είμαι πρόθυμος να δεχθώ τα πάντα».

Ακολουθεί σε 10 μέρες, ο σημαντικός αγώνας εντός έδρας με τον ΟΦΗ. Τι να περιμένει ο κόσμος από εσάς;
«Έχουμε πολύ σημαντικό ματς μπροστά μας, ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά προετοιμαζόμαστε όπως πάντα για να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, κοιτώντας την κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, προσπαθώντας να περιορίσουμε τα λάθη μας στο ελάχιστο».