Τα χρήματα που γλίτωσε ο Παναιτωλικός με την αποχώρηση του Ρούντι Ζεστέντ και ο Νίκος Βέργος που βρήκε για τα καλά ρυθμό

Δεν πάνε πολλές μέρες από τη στιγμή που η Εστεγκλάλ ανακοίνωσε τον Ρούντι Ζεστέντ. Ο Παναιτωλικός Αύγουστο τον απέκτησε, Οκτώβριο τον άφησε να φύγει.

Σύνηθες δεν το λες το να αποχωρεί ένας παίκτης με το που πάει κάπου. Μόνο που η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε win – win για τις δύο πλευρές. Ο παίκτης βρήκε κάτι θεαματικά καλύτερο οικονομικά, λογικό να θέλει να πάει στο Ιράν. Ο Παναιτωλικός να τον κρατήσει δεν μπορούσε με το ζόρι.

Από εκεί και πέρα, ο Ζεστέντ έδειξε από τις πρώτες προπονήσεις αρκετά βαρύς. Έβαλε μεν το γκολ στο Περιστέρι, αλλά στην καθημερινότητα δεν έπειθε. Μπορεί το βιογραφικό του να ενθουσίαζε αρκετούς, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι.

Το πρώτο κέρδος, λοιπόν, ήταν πως ο Παναιτωλικός με τη φυγή του γλιτώνει το συμβόλαιό του. Από τα μεγαλύτερα στην ομάδα ήταν, αφού έφτασε το 170άρι. Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως οι αποδοχές του στο Ιράν τριπλασιάστηκαν. Εκεί καταλαβαίνει κανείς πως δεν γινόταν να παραμείνει. Άνθρωποι του κλαμπ υποστηρίζουν πως μπήκε και ένα πολύ μικρό ποσό στα ταμεία της ομάδας.

Πέρα από το οικονομικό, όμως, υπάρχει και το αγωνιστικό. Ο Ζεστέντ αποκτήθηκε για να παίζει. Ο Νίκος Βέργος σε αυτή την κατάσταση δεν θα έβγαινε εύκολα ούτως ή άλλως, αλλά πλέον δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Ο 25χρονος θα στηριχτεί και το κέρδισε με το σπαθί του. Τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε οκτώ ματς της Super League 1 συν το γκολ πρόκρισης στο Κύπελλο. Έχει καλή ψυχολογία, θα συνεχίσει να παίζει και ίσως αυτό βγει σε καλό στους Αγρινιώτες. Εάν ανέβει και ο Καρέλης, που έχει δύο γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, όλα θα είναι ακόμα καλύτερα για τον Γιάννη Αναστασίου. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα γίνει η απαραίτητη έρευνα αγοράς τον Ιανουάριο για φορ.