Τρεις παίκτες είχε ενημερώσει ο Παναιτωλικός από το τέλος της περασμένης σεζόν πως δεν υπολογίζει. Ο Γιώργος Μανθάτης αρκετούς μήνες μετά έκανε την αρχή. Έγινε ο πρώτος που λύνει το συμβόλαιό του. Αναμενόμενη εξέλιξη η συγκεκριμένη, αφού ήταν η πιο εύκολη περίπτωση.

Το συμβόλαιό του δεν είχε καμία σχέση με τα άλλα δύο. Συνεπώς ήταν και πιο εφικτό να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση. Από τη στιγμή που οικονομικά αποζημιώθηκε για ένα χρονικό διάστημα, αποχώρησε και θα συνεχίσει την αναζήτησή του για νέα ποδοσφαιρική στέγη. Το έκανε και το καλοκαίρι αυτό δίχως επιτυχία. Ενδιαφέρον υπήρξε, αλλά σε 2-3 περιπτώσεις όλα τσάκισαν.

Ο Παναιτωλικός μετά από αυτή την εξέλιξη γλίτωσε κάποια χρήματα και πλέον στρέφεται στους άλλους δύο. Έντιν Τσότσαλιτς και Αριστοτέλης Καρασαλίδης παίρνουν σειρά. Για τη φετινή σεζόν το ποσό που θα έπρεπε να δώσουν οι Αγρινιώτες, εάν τους κρατούσαν στο ρόστερ τους έως το τέλος, είναι συνολικά μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ. Το εντυπωσιακό είναι ότι αμφότεροι τέθηκαν στο περιθώριο τη στιγμή που ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει πρόβλημα στα μετόπισθεν και ορισμένες επιλογές δεν δείχνουν καλύτερες των προαναφερθέντων. Για την ιστορία οι Αγρινιώτες έχουν δεχτεί τα περισσότερα γκολ στη Super League 1.

Όπως και να έχει ο κύκλος τους έχει κλείσει και οι διαπραγματεύσεις για να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό, συνεχίζονται. Επιθυμία και των ποδοσφαιριστών είναι να αποχωρήσουν, αφού κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει.