Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Τέλης Ζαχαριάδης.

Ο έμπειρος διαιτητής που προσφάτως ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τους πίνακες διαιτησίας, μίλησε για πρώτη φορά για την επιλογή του, τις συνθήκες που το έκανε, ενώ αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές της διαιτητικής του καριέρας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά για την αποχώρηση του ανέφερε: «Έπειτα από 10 χρόνια διαιτησίας στη Superleague 1 και 21 χρόνια συνολικής διαιτησίας, νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να μείνεις τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από τόσα χρόνια είδα στους πίνακες να είμαι στη Superleague 2 και θεώρησα πως ήταν καλύτερο να αποχωρήσω. Οι Έλληνες διαιτητές σιγά σιγά δεν είναι στο προσκήνιο και δεν υπάρχει προοπτική. Η επιτροπή έκρινε πως έπρεπε να πάω στη δεύτερη κατηγορία, ο κόσμος βλέπει, παρακολουθεί και όποιος βλέπει ποδόσφαιρο, καταλαβαίνει. Όπως και να έχει μου μένει μία πίκρα, δεν εγκαταλείπω τον χώρο, αλλά όταν επιστρέψει η διαιτησία θα πρέπει να είμαστε εδώ».

Για τις συνθήκες που υπάρχουν για τους Έλληνες διαιτητές: «Πριν λίγα χρόνια είχαμε 100 παιδιά στη σχολή διαιτησίας και έμεναν τα 10, τώρα δεν έχουμε πάνω από 50, πόσα παιδιά θα μείνουν από αυτά; Έρχονται ξένοι διαιτητές, αλλά να μην λέμε ότι και οι Έλληνες διαιτητές δεν έχουν δώσει δικαιώματα; Κάνουν λάθος όπως ένας ποδοσφαιριστής που χάνει ένα τετ α τετ ή ένας προπονητής που δεν έχει στήσει καλά την ομάδα του εντός του αγωνιστικού χώρου. Μπορεί να μην ήμουν διεθνής, αλλά έχω παρακολουθήσει σεμινάρια. Στο εξωτερικό έπαιζες ένα παιχνίδι και δεν σε ένοιαζε το πριν και το μετά, στην Ελλάδα κοιτάς που μένει, που δουλεύει, την καταγωγή του και πόσο μάλλον μετά το παιχνίδι. Χρειάζεται υπομονή ο διαιτητής, αλλά δεν μπορείς να παίρνεις κεφάλια. Μόνο ο Θεός και ο πεθαμένος δεν κάνουν λάθη».

Αν έχει νιώσει κάποια φορά φόβο: «Έχουν γίνει πολλά περιστατικά σε διαιτητές, τα καταδικάζω όλα. Δεν θα πω ότι φοβήθηκα, αλλά προβληματίστικα. Όταν φεύγεις από το γήπεδο πρέπει να τα σβήνεις όλα».

Για τον πιο ”εύκολο” και πιο ”δύσκολο” ποδοσφαιριστή που έχει διαιτητεύσει: «Ο Μπαράλες πάντα ήταν τύπος και υπογραμμός. Είναι εκρηκτικός χαρακτήρας αλλά μία φορά ενώ είχε χάσει η ομάδα του του είχα βγάλει κάρτα και στο τέλος του αγώνα μου έδωσε το χέρι του και μιλήσαμε. Στα τόσα χρόνια ήταν λίγο παραπάνω γκρινιάρης ο Γιάννης Μανιάτης, αλλά πάντα τα βρίσκαμε μετά, να είναι καλά το παιδί. Έχει ανέβει και το επίπεδο των ποδοσφαιριστών»

Για τον αγώνα που θα ήθελε να σφυρίξει: «Θα ήθελα να σφυρίξω ένα ΠΑΟΚ – Άρης και ένα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός».

Για γούρια και προλήψεις, ανέφερε: «Πριν τους αγώνες δεν έκλεινα το κινητό μου, δεν απαντούσα απλά στα άγνωστα τηλέφωνα, μόνο σε γνωστούς και φίλους, χανόμουν για δύο ημέρες».