Αναλυτικά η ενημέρωση του Αστέρα Μεσολογγίου  (https://www.asterasmessolonghi.gr/ ) έχει ως εξής:

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε ματς-ροντέο, ο Αστέρας Μεσολογγίου επικράτησε με 3-2 επί της αξιόμαχης Α.Ε. Αγ. Δημητρίου στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου ” Θ. Πασσιόπουλος” το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 και ανέβηκε στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.. Ο αγώνας ήταν για την 6η Αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία φίλων και των δύο ομάδων.

Πριν την έναρξη του αγώνα, κατόπιν αιτήματος του Αστέρα Μεσολογγίου, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Σιάμου, που πρόωρα έφυγε από κοντά μας. Για το λόγο αυτό οι παίκτες του Αστέρα εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας φανέλα με φωτογραφία του Ντίνου!

Τίποτα δεν προμήνυε την συναρπαστική εξέλιξη του παιχνιδιού, όταν ο Αστέρας Μεσολογγίου πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενος με 2-0. Η Α.Ε. Αγ. Δημητρίου μπήκε πιο ψυχωμένη  στο Β’ ημίχρονο και αιφνιδίασε τους γηπεδούχους ισοφαρίζοντας σε 2-2 και έδωσε άλλη διάσταση στο παιχνίδι. Οι φάσεις δημιουργήθηκαν και στις δύο εστίες και η ομάδα που θα πετύχαινε το γκολ θα κέρδιζε και το παιχνίδι. Η ομάδα μας τελικά κατάφερε να βάλει το γκολ της νίκης και να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, πηγαίνοντας με καλή ψυχολογία στο τοπικό ντέρμπι που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική.

Στο Α’ ημίχρονο ο Αστέρας Μεσολογγίου κυριάρχησε σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου, πιέζοντας από το 1′ τους φιλοξενούμενους για την επίτευξη ενός γκολ. Δημιούργησαν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι και τελικά πέτυχαν δύο γκολ που τους έβαλε μπροστά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν από την αρχή του παιχνιδιού, δεν απειλούσαν τον Αστέρα και μόνο στα τέλος του Α’ ημιχρόνου δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς.

3′ Πρώτη επίσκεψη του Αστέρα στα καρέ των φιλοξενουμένων, από δεξιά ο Κουμπαρούλης εκτέλεσε με σέντρα το φάουλ, μες τη περιοχή προ του Παλιάτσα πρόλαβε ο αμυντικός και έδιωξε σε κόρνερ. Στο κόρνερ που εκτελέστηκε, νέα κεφαλιά του Παλιάτσα, η μπάλα πέρασε άουτ.

9′ Νέα ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Κουμπαρούλη από αριστερά αυτή τη φορά, έβγαλε ωραία συρτή σέντρα στο ύψος του πέναλτι, προ του Παναγιωτόπουλου που ήταν έτοιμος να σουτάρει, πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο ο αμυντικός της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου.

12′ Καλή ευκαιρία ξανά για τον Αστέρα, όταν ο Μπαρμπαρούσης από αριστερά έβγαλε ωραία σέντρα στη μικρή περιοχή της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, ο Γιαβρούτας έπιασε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

32′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα να ανοίξει το σκορ, με ατομική προσπάθεια του Παλιάτσα έξω από τη περιοχή της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, εξαπέλυσε με το αριστερό δυνατό φαλτσαριστό σουτ που κατευθύνθηκε στη συμβολή των δεξί δοκών του τερματοφύλακα και στην επιστροφή η μπάλα χτύπησε στη πλάτη του τερματοφύλακα και πέρασε κόρνερ.

36′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ τον νεαρό Μαυραγάνη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κλέψιμο του Κουτσομπίνα έξω από τη περιοχή της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, προχώρησε λίγο και έξω από το ημικύκλιο της περιοχής των φιλοξενουμένων έπιασε δυνατό ευθύβολο σουτ που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, στα δίχτυα της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου για το 1-0.

39′ ΓΚΟΛ και 2-0 για τον Αστέρα με σκόρερ τον Κουμπαρούλη, ο οποίος ολοκλήρωσε το κλέψιμο που έκανε έξω από τη περιοχή και αριστερά της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, μπήκε μες τη περιοχή και με συρτό δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα και μετά στα δίχτυα.

41′ Πρώτη ευκαιρία και τελικό σουτ για την Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, σε στημένο φάουλ έξω από τη περιοχή του Αστέρα, εκτελέστηκε απευθείας, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάντη, στην επιστροφή της απομάκρυνε τον κίνδυνο αρχικά ο Παλιάτσας και μετά ο Μαυραγάνης.

42′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για πετύχει τρίτο γκολ ο Αστέρας, όταν σε εκτέλεση φάουλ στη γωνία του κέντρου και δεξιά του Παλιάτσα, με σέντρα έστειλε τη μπάλα στη περιοχή της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, σηκώθηκε ανενόχλητος ο Γιαβρούτας στο ύψος της μικρής περιοχής, έπιασε δυνατή κεφαλιά αλλά ενστικτωδώς ο τερματοφύλακάς απέκρουσε σε κόρνερ.

44′ Τελευταία ευκαιρία του Α’ ημιχρόνου , για την Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, από αριστερά βγήκε κάθετα ο επιθετικός των φιλοξενουμένων, μες τη περιοχή έβγαλε συρτή παράλληλή σέντρα, ο Μάντης απέκρουσε ασθενώς και η μπάλα έφτασε στον επιθετικό της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου που έπιασε το σουτ από πλάγια αλλά η κόντρα του Αγγελάκη την έστειλε σε κόρνερ.

Στο Β’ ημίχρονο οι παίκτες του Αστέρα μπήκαν επαναπαυμένοι από τα δύο γκολ που είχαν πετύχει και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν, πέτυχαν γρήγορα δύο γκολ, που έδωσε μια άγρια ομορφιά στη συνέχεια του παιχνιδιού. Ο αγώνας είχε τελείως άλλη εικόνα με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο, να προσπαθούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και χρειάστηκε μία στημένη μπάλα και μια ωραία κεφαλιά του Ντίμο για να δώσει τη νίκη στην ομάδα μας.

49′ Ευκαιρία για τον Αστέρα, από δεξιά συνδυασμός Γιαβρούτα- Γερατσιάν, βγήκε η σέντρα ο Γαβρίνας έστρωσε σε Μαυραγάνη αλλά το σουτ απέκρουσε ο τερματοφύλακας και απομάκρυναν οι αμυντικοί τον κίνδυνο.

51′ ΓΚΟΛ για την Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, και 2-1. Σε αδράνεια των αμυντικών του Αστέρα, έφυγε από αριστερά ο επιθετικός των φιλοξενουμένων, έβγαλε συρτή παράλληλξη σέντρα , ο Μάντης με έξοδο έδιωξε προσωρινά τη μπάλα , η οποία έφτασε στο σημείο του πέναλτι και αμαρκάριστος ο επιθετικός της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα.

63′ Βαθιά κάθετη μπαλιά του Αγγελάκη αριστερά στο Γιαβριούτα, πέρασε τον αμυντικό, μπήκε στη περιοχή της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, έβγαλε τη παράλληλη σέντρα αλλά ο Γαβρίνας δεν πρόλαβε να σκοράρει και η μπάλα πέρασε πλάγιο άουτ.

65′ ΓΚΟΛ και ισοφάριση σε 2-2 για τους φιλοξενούμενους, όταν σε σέντρα πάλι από αριστερά, έπιασε το μονοκόμματο σουτ ο επιθετικός της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, και ο Παναγιωτόπουλος σε προσπάθεια να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μάντη.

67′ Παραλίγο ανατροπή σκορ το παιχνίδι, όταν σε λάθος γύρισμα του Γερατσιάν στον Μάντη, προσπάθησε ο επιθετικός να εκμεταλλευτεί το λάθος, βρέθηκε απέναντι τον Μάντη αλλά το πλασέ ήταν αρκετά άστοχο άουτ.

77′ Νέο δοκάρι για τον Αστέρα, όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουμπαρούλη η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Α.Ε. Αγ. Δημητρίουκαι πέρασε άουτ.

83′ ΓΚΟΛ και 3-2 για τον Αστέρα! Σκόρερ ο Ντίμο, με κεφαλιά μες τη περιοχή της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, σε εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Κουμπαρούλη, δεν δυσκολεύτηκε, μόνος και αφύλαχτος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων για το τελικό σκορ.

Πολύ καλή η διαιτησία των Γκιάφη, Βασιλείου και Ροδάτου.

Αστέρας Μεσολογγίου: ( Ντζιβανάκης) Μάντης, Γερατσιάν (68′ Μανέτας), Μπαρμπαρούσης (68′ Ντίμο), Παναγιωτόπουλος, Αγγελάκης, Παλιάτσας, Μαυραγάνης, Κουτσομπίνας (68′ Ντελής), Κουμπαρούλης (λ.τ. 88′ Γαντζούδης), Γιαβρούτας, Ρονάλντο ( 46′ Γαβρίνας).

Το Agriniogoal.gr για την σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των φίλων του site σας παραθέτει την σύνθεση και τους σκόρερ της ΑΕ Αγίου Δημητρίου,:

ΑΕ Αγίου Δημητρίου (Θεόδωρος Μουχάνης)

Μαυρούλιας, Μουρτζιάπης Ι (75΄Γιαννόπουλος), Καντερές (46΄Κοθρούλας), Μουρτζιάπης Τ., Κωστόπουλος, Μπουλιέρης, Σπυριλιώτης, Μουχάνης Ε (78΄Φάτσαλης), Ρεπανίδας, Μουχάνης Π. (78΄Καλοκαίρης Ν), Πανταζή (46΄Καλοκαίρης Λ)

ΣΚΟΡΕΡ: 51΄Κοθρούλας, 65΄Ρεπανίδας

Επίσης η ΑΕ Αγίου Δημητρίου έχει παράπονα από τον β΄ βοηθό της αναμέτρησης όταν στο 70΄ ο Ρεπανίδας βρέθηκε σε θέση τετατετ απέναντι από τον Μάντη, με τον βοηθό διαιτητή να τον θεωρεί σε θέση οφσάιντ. Φάση την οποία υπήρξε διαμαρτυρία από τον προπονητή του συλλόγου προς τον διαιτητή της αναμέτρησης.