Ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα Σμύρνης «υποδέχθηκε» αμούστακο παιδί τον μεσοεπιθετικό του Παναιτωλικού στους «Δράκους», ήταν συμπαίκτης του όταν ντεμπουτάρισε και πανηγύρισαν μαζί δύο πρωταθλήματα.

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το αυριανό (21/11) ματς του Αγρινίου, όπου ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Σμύρνης. Πρόκειται για μία «μάχη» παραμονής και οι «μονομάχοι» περιμένουν πολλά από τους συμπατριώτες Ελντερ Μπαρμπόσα και Μπρούνο Αλβες. Ο μεσοεπιθετικός των «κυανοκίτρινων» και ο κεντρικός αμυντικός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αντίστοιχα είναι ιδιαίτερα έμπειροι και «κουβαλούν» στην πλάτη τους πολλά χρόνια μπάλας σε υψηλό επίπεδο. Κυρίως – εξυπακούεται – ο δεύτερος, που μεταξύ άλλων το 2016 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Πορτογαλία.

Εκτός όμως από την κοινή τους καταγωγή υπάρχουν και άλλα πράγματα που τους «ενώνουν». Οπως το ότι αμφότεροι στο παρελθόν φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ, ο μεν Μπαρμπόσα τη διετία 2014-2016, ο δε Αλβες πολύ πριν (2004/05). Ωστόσο έχουν και «κοινό παρελθόν».

Βλέπετε πρόκειται για «απόφοιτους» των μεγάλων ακαδημιών της Πόρτο και με τη φανέλα τους πανηγύρισαν πλάι πλάι την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, το 2006 και το 2008. Μάλιστα στο ντεμπούτο του Μπαρμπόσα ο Αλβες ήταν ένας εκ των 10 «Δράκων» που τον… υποδέχθηκαν στο γήπεδο.

Βρισκόμασταν το καλοκαίρι του 2005 όταν ο τελευταίος είχε μόλις γυρίσει στο Ντραγκάο ύστερα από μία εξαιρετική σεζόν στην Ενωση και στα 24 του χρόνια άρχισε να μπαίνει στην αγωνιστική «εξίσωση» της ομάδας. Δεν έφυγε εκ νέου δανεικός, έπαιξε σε 7 ματς πρωταθλήματος και έβαλε τις βάσεις της καθιέρωσης που ξεκίνησε από την επόμενη περίοδο, η οποία και συνδυάστηκε με δεκάδες συλλογικές και ατομικές διακρίσεις.

Εκείνο το διάστημα ένας 18χρονος ακραίος που λέγονταν Μπαρμπόσα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «Δράκους» και ξεκίνησε να παίζει με τη δεύτερη ομάδας τους. Η Πόρτο τα πήγε εξαιρετικά, εξασφάλισε σχετικά νωρίς τον τίτλο και στο φινάλε (6 Μαϊου 2006) έπαιξε με τη «γειτόνισά» Μποαβίστα. Στην ανάπαυλα ο Κο Αντριάνσε έδωσε στον Μπαρμπόσα το βάπτισμα του πυρός, αντικατέστησε τον Λισάνδρο Λόπες και έτσι στο ντεμπούτο είχε τον Αλβες για συμπαίκτη, ενώ αμφότεροι αναδείχθηκαν και πρωταθλητές.
alves

Στο άμεσο μέλλον οι δρόμοι τους χώρισαν, καθώς ο μεν Αλβες έγινε η αμυντική «κολόνα» της Πόρτο, ο δε Μπαρμπόσα πήγε δανεικός στην Κοϊμπρα. Μέχρι που το 2007 έσμιξαν ξανά. Ο πρώτος ήταν πια εκ των super star της ομάδας του Ζεσουάλδο Φερέιρα και ο δεύτερος παίκτης του rotation, αφού συνολικά «έγραψε» 7 συμμετοχές με τους «Δράκους», εκ των οποίων οι 3 μαζί με τον έμπειρο αμυντικό στο γήπεδο. Στο φινάλε της χρονιάς πανηγύρισαν το δεύτερο «κοινό» τους πρωτάθλημα και τότε είπαν ποδοσφαιρικά «αντίο», τουλάχιστον σε συλλογικό επίπεδο.

Και αυτό γιατί λίγα χρόνια μετά συνυπήρξαν και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, όπου ο μεν κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν βασικότατος, αλλά και ο μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού «μέτρησε» αρκετές κλήσεις.

Πλέον οι δυο τους θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα μέρη μας, σε μία αναμέτρηση που έχει τον χαρακτήρα του «πρόωρου τελικού».