Αναλυτικά η ενημέρωση του Αστέρα Μεσολογγίου αναφέρει:

Μεγάλη νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι της πόλης μας ήταν η Α.Ε. Μεσολογγίου που επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Μεσολογγίου, στο παιχνίδι που έγινε για την 7η Αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, το μεσημέρι, στο Δ.Α.Κ. Μεσολογγίου.

Ο αγώνας διεξήχθη παρουσία πολλών φίλων του ποδοσφαίρου της πόλης μας, σε μια ηλιόλουστη ημέρα, αλλά σε έναν αγωνιστικό χώρο που δυστυχώς δεν ήταν για ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Είναι κρίμα για όλους τους παίκτες που αγωνίσθηκαν σήμερα, το Δημοτικό στάδιο της πόλης μας να έχει ως καθρέφτη ένα τέτοιο αγωνιστικό χώρο!

Πριν την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Μαρίας Μπάθαςπου υπηρέτησε ως νοσηλεύτρια πολλά χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και που πρόωρα έφυγε από κοντά μας.

Οι δύο ομάδες στο Α’ ημίχρονο κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο συντηρητικά, παίζοντας τα πρώτα 25 λεπτά αναγνωριστικό ποδόσφαιρο και δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ευκαιριών. Η Α.Ε. Μεσολογγίου προσπάθησε το τελευταίο τέταρτο να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Μάντη. Από την άλλη πλευρά , οι παίκτες του Αστέρα προσπάθησαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, ήταν συμπαγείς στο κέντρο του γηπέδου αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

23′ Πρώτη καλή ευκαιρία της Α.Ε.Μ. όταν σε κάθετη μπαλιά από το χώρο του κέντρου στην άμυνα του Αστέρα, η μπάλα βρήκε σε πόδι του Αστέρα και ο Πλαστήρας μπήκε στη περιοχή του Μάντη, υπό την πίεση του Παναγιωτόπουλου, πλάσαρε αλλά η μπάλα κόντραρε στο αμυντικό μας και βγήκε κόρνερ.

29′ Καλή στιγμή για την Α.Ε.Μ. όταν από δεξιά ο Μιχαλόπουλος Α., ξέφυγε από τον Μπαρμπαρούση, έβγαλε ωραία σέντρα στη περιοχή του Αστέρα, ο Μάντης όμως με έγκυρη έξοδο, με τα ακροδάχτυλα έδιωξε τη μπάλα και ο Γερατσιάν απομάκρυνε τον κίνδυνο.

36′ Πρώτη καλή στιγμή του Αστέρα, με φάουλ από δεξιά που εκτέλεσε ο Κουμπαρούλης, ο Παναγιωτόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά,  επικράτησε σύγχυση στη μικρή περιοχή της Α.Ε.Μ. και προ του Γιαβρούτα απομάκρυναν οι αμυντικοί των γηπεδούχων τον κίνδυνο.

40′ Αντεπίθεση για την Α.Ε.Μ. από αριστερά με μπαλιά στον Πλαστήρα , μπήκε στη περιοχή του Αστέρα, πλάσαρε τον Μάντη από πλάγια αλλά ο0 νεαρός τερματοφύλακας έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια εκτός περιοχής.

44′ Τελευταία καλή στιγμή του Α’ ημιχρόνου, από δεξιά ο Κουμπαρούλης έδωσε τη πάσα στο Γιαβρούτα μες τη περιοχή της Α.Ε.Μ., αυτός έστρωσε στο Παλιάτσα εκτός περιοχής έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Δουλιώτη.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου, οι παίκτες της Α.Ε.Μ. μπήκαν πιο αποφασιστικοί στον αγώνα, πίεσαν τον Αστέρα και κατάφεραν μέσα σε 5 λεπτά να πετύχουν δύο γκολ και να σφραγίσουν τη νίκη τους. Οι παίκτες του Αστέρα προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι κυνηγώντας ένα γκολ που δεν ήρθε όμως ποτέ.

49′ Μεγάλη ευκαιρία για την Α.Ε.Μ. να ανοίξει το σκορ, όταν σε κάθετη μπαλιά του Πλαστήρα στη πλάτη της άμυνας του Αστέρα, ο Χαλαζιάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Μάντη αλλά το πλασέ του ήταν εντελώς άστοχο, άουτ.

58′ ΓΚΟΛ και 1-0 για τους γηπεδούχους, με σκόρερ τον Μπαλαμπάνη με κεφαλιά. Σε στημένο φάουλ από δεξιά, το εκτέλεσε ο Μιχαλόπουλος Α., ο σκόρερ μόνος αφύλαχτος στη μικρή περιοχή έπιασε τη κεφαλιά και παρά τη προσπάθεια του Μάντη που βρήκε τη μπάλα με τα χέρια του, αυτή κατέληξε στα δίχτυα του.

61′ Προσπάθεια να απαντήσει ο Αστέρας, ο Γερατσιάν με ατομική προσπάθεια από δεξιά πέρασε τον προσωπικό του παίκτη, μπήκε στη περιοχή της Α.Ε.Μ., έβγαλε τη σέντρα στη μικρή περιοχή αλλά προ του Γιαβρούτα ο Μπαλαμπάνης έδιωξε με κεφαλιά σε κόρνερ.

62′ ΓΚΟΛ με σκόρερ τον Χαλαζιά για την Α.Ε.Μ., όταν σε γρήγορη εκτέλεση πλαγίου άουτ από δεξιά, ο Πλαστήρας μπήκε στη περιοχή, βρήκε τον σκόρερ αριστερά στη μικρή περιοχή του Αστέρα , αυτός πλάσαρε τον Μάντη που δεν μπορούσε να αντιδράσει, στα δίχτυα για το 2-0.

77′ Καλή στιγμή για τον Αστέρα, σε φάουλ πλάγια δεξιά εκτός περιοχής της Α.Ε.Μ., το εκτέλεσε ο Ντίμο, στη πορεία της μπάλας βρέθηκαν ο Γαβρίνας και ο Γιαβρούτας αλλά δεν πρόλαβαν να αλλάξουν την πορεία της μπάλας που κατέληξε στην αγκαλιά του Δουλιώτη.

83′ Ωραία προσπάθεια του Τάσσου, αφού πέρασε τρεις αντιπάλους του, έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Γαβρίνα πλάγια και μες τη περιοχή της Α.Ε.Μ. αλλά το πλασέ του μπλόκαρε σταθερά ο Δουλιώτης.

84΄Πολύ καλή ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Γαβρίνα να κάνει ατομική προσπάθεια από δεξιά, μες τη περιοχή των γηπεδούχων, απέναντι στον Δουλιώτη έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Μπαλαμπάνης πρόλαβε τη τελευταία στιγμή και κόντραρε τη μπάλα που πέρασε κόρνερ.

86΄Ευκαιρία για την ΑΕΜ απο αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στο επιθετικό , μες τη περιοχή του Αστέρα αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε μακριά άουτ.

91′ Μεγάλη τελευταία ευκαιρία του αγώνα για την ΑΕΜ όταν ο Χαλαζιάς βγήκε πάλι τετ-α-τετ μόνος απέναντι στον Μάντη αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί του δοκάρι.

Αψεγάδιαστη η διαιτησία των κ.κ. Καζανά, Μπάξα και Ξύστρα.

Α.Ε. Μεσολογγίου (Ασπρογέρακας) Δουλιώτης, Τραγουλιάς, Παπαευθυμίου, Παλιάτσας Α., Μπαλαμπάνης, Κάκκος, Μιχαλόπουλος Α (84΄Φλωρόπουλος), Χαλαζιάς, Ρουπάκης (60′ Κοσμάς), Πλαστήρας (82′ Μιχαλόπουλος Ι.), Παλιάτσας Ι.

Στον πάγκο ήταν οι : Κοκώρης, Χαραλάμπους και Ρούσσος

Αστέρας Μεσολογγίου: ( Ντζιβανάκης) Μάντης, Γερατσιάν, Μπαρμπαρούσης (73 Τάσσος), Παναγιωτόπουλος, Αγγελάκης, Παλιάτσας (55′ Ντίμο), Μαυραγάνης, Μπελλάλης (73′ Μανέτας), Ρισβάς (67′ Γαβρίνας), Γιαβρούτας, Κουμπαρούλης (55′ Σιαμήτρος Β)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι Τσερίκου, Σχώρης, Κουτσομπίνας και Ρονάλντο