Ο Παναιτωλικός στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης είχε κάποια πράγματα που του είχαν λείψει

Η νίκη που πήρε ο Παναιτωλικός στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Όχι μόνο γιατί στη βαθμολογία της Super League 1 τον προσπέρασε. Κυρίως για τον χαρακτήρα που έβγαλε και τις δυσκολίες που κλήθηκε να ξεπεράσει για να φτάσει στο συγκεκριμένο τρίποντο.

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Παναιτωλικός ήταν πάρα πολλά. Ο Γιάννης Αναστασίου τα ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα. Ενδεχομένως, όμως, αυτά να βοήθησαν τους Αγρινιώτες να συσπειρωθούν. Για πρώτη φορά φέτος υπήρχε αυτή η αυταπάρνηση. Κάπως έτσι ήρθε και το μηδέν στην άμυνα για μόλις δεύτερη φορά φέτος και πρώτη μετά την πρεμιέρα. Ουσιαστικά δύο σημαντικές φάσεις δέχτηκε ο Παναιτωλικός, που στο δεύτερο ημίχρονο μπλόκαρε τον αντίπαλό του.

Από εκεί και πέρα, εξίσου σημαντικό ήταν ότι οι παίκτες του Αναστασίου για πρώτη φορά φέτος εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα της έδρας. Είχαν δώσει δύσκολα ματς, αλλά την ίδια δίψα δεν την είχαν δείξει. Σε μεγάλο βαθμό αυτό έχει να κάνει και με την παρουσία του κόσμου. Η οποιαδήποτε έδρα, άλλωστε, αποκτά νόημα όταν ο κόσμος δίνει παλμό. Οι οργανωμένοι αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας και αυτό έφερε αποτέλεσμα. Όλοι γνωρίζουν τους λόγους που γενικά απέχουν, αλλά αυτό είναι μία διαφορετική συζήτηση. Προπονητής και παίκτες, πάντως, κατέστησαν σαφές πως τους θέλουν πλάι τους.