Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα που έχει ο Βόλος και πάνε κόντρα στα όσα περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας

Εάν υπήρχε μία ομάδα στη Super League 1 που εντυπωσίασε στα πρώτα ματς, αυτή ήταν ο Βόλος. Ειδικά μετά το 4-4 με τον ΠΑΟΚ, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του και δικαίως.

Έκτοτε δεν έχει καταφέρει να σηκώσει κεφάλι. Μοναδική νίκη του το 3-1 κόντρα στον Πανσερραϊκό στο Κύπελλο. Ακόμη και σε εκείνο το ματς κόντρα σε ομάδα της Super League 2, οι Θεσσαλοί δεν είχαν εντυπωσιάσει.

Μετά το τρομερό comeback με τον ΠΑΟΚ, άνθρωποι του κλαμπ έκαναν και κάποιους υπολογισμούς για τη συνέχεια, όπως συμβαίνει σε κάθε ομάδα. Το άθροισμα βαθμών με το οποίο έλεγαν πως θα είναι ικανοποιημένοι στη συνέχεια, δεν το πέτυχαν ούτε κατά διάνοια.

Ωστόσο, εξηγήσεις υπάρχουν. Από τη μία ο τραυματισμός του Πουρίτα, ο οποίος έφερε διάφορες αλλαγές. Χάθηκε ένας κομβικός για την ανάπτυξη παίκτης, πήγε δεξιά ο Ρομέρο και υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη ανισορροπία στην ήδη προβληματική αμυντική λειτουργία των «κυανέρυθρων». Ο Φερνάντες έβγαλε τραυματισμό, ο Μπαρτόλο κάπου σίγησε, ενώ ήρθε και το ροντέο με τον Άρη για να «χαθούν» με τις κόκκινες που πήραν οι Μπαριέντος και Γκρίλο.

Υπήρξαν και ματς που ο Βόλος δεν ήταν κακός. Θα μπορούσε με λίγη τύχη να έχει πάρει καλύτερα αποτελέσματα. Η πίστη για είσοδο στην εξάδα συνεχίζει να υφίσταται και η απόφαση για ενίσχυση τον Ιανουάριο με τουλάχιστον τρεις μεταγραφές (εξτρέμ, χαφ, δεξί μπακ) θεωρείται δεδομένη. Το παν, όμως, τώρα είναι να ξεμπλοκάρει η ομάδα του Γκιγέρμο Αμπασκάλ και γι’ αυτό ο αγώνας με τον Παναιτωλικό θεωρείται κομβικός.