Η απόσταση που τους χωρίζει βαθμολογικά δεν είναι μικρή. Το ποδόσφαιρο που παίζουν επίσης έχει μεγάλη διαφορά. Ο Βόλος κέρδισε από πολύ νωρίς τις εντυπώσεις, ο Παναιτωλικός έβγαλε νωρίς προβλήματα. Κοινό στοιχείο και των δύο πάντως το πόσο κακές άμυνες έχουν.

Μόνο ο Ατρόμητος έχει δεχτεί περισσότερα γκολ και αυτό γιατί έφαγε τα έξι στην Τρίπολη. Μέχρι τότε τον περνούσαν. Ο Βόλος έχει έξι ματς χωρίς νίκη και η επιστροφή στα τρίποντα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικοί. Οι Θεσσαλοί έχουν ως στόχο την εξάδα και θα πρέπει να συνέλθουν για να μη χάσουν νέο έδαφος. Το γνωρίζουν και λένε πως ήρθε η στιγμή της αντίδρασης, η στιγμή να ξεκολλήσουν.

Ταυτόχρονα στο Αγρίνιο είναι πολύ χαμηλά, γνωρίζουν πως Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης παίζουν μεταξύ τους και ένα θετικό αποτέλεσμα θα τους δώσει ώθηση. Από εκεί και πέρα, τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ. Ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει τους Πουρίτα και Μπαριέντος. Ο δεύτερος εξέτισε την ποινή του, αλλά νιώθει ενοχλήσεις. Επέστρεψε, πάντως, ο Γκρίλο και θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά θα μετατοπιστεί ξανά ο Ρομέρο.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει και εκείνος απουσίες. Έτσι το να κάνει ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα δεν προβλέπεται αφού τα κουκιά είναι μετρημένα.