Με περίσσεια διάθεση μπήκαν στο ματς οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, με τον Μόρσεϊ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Σουηδός winger έκοψε προς τον άξονα, προσποιήθηκε και εκτέλεσε εύστοχα για να πετύχει με υπέροχο τρόπο το 0-1, σαστίζοντας τους γηπεδούχους.

Παρά την έκπληξη, πάντως, ο Βόλος του Αμπασκάλ βρήκε άμεση ισοφάριση από στατική φάση: στο 7ο λεπτό, ο Ρεγκατέν ξεγέλασε τον Μελίσσα εκτελώντας άψογα ένα φάουλ έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού και γράφοντας το 1-1. Ο Μαροκινός χαφ ήταν ο κορυφαίος των Θεσσαλών και αποτέλεσε πλήγα για τον ρυθμό και τη δημιουργικότητα των κυανέρυθρων το γεγονός ότι έπαιξε με πόνο από χτύπημα το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, περιορίζοτνας την κίνηση του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ασκήσουν άμεση πίεση μετά την ισοφάριση και απείλησαν με σουτ του Σοάρες και μια κεφαλιά του Μπαρτόλο, με τον Μελίσσα να αποκρούει και τις δύο ευκαιρίες.

Και αφού ο γκολκίπερ διατήρησε τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι, η επιθετική γραμμή των Αγρινιωτών απέδειξε ότι ήταν σε πολύ καλή ημέρα με κυνική διάθεση, κάνοντας το 1-2 στο 33′: ο Χουχούμης άλλαξε ωραία τη μπάλα στον άξονα και έκανε κάθετη κίνηση για να την υποδεχτεί και πάλι από τον Μόρσεϊ, δίνοντας μια ασίστ «λουκούμι» για τον Καρέλη που δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει με κεφαλιά «ψαράκι».

Με το 1-2 στο χέρι της, η ομάδα του Αναστασίου διαχειρίστηκε στοχευμένα το δεύτερο ημίχρονο, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν σχετικά… άνοστο Βόλο που είχε την κατοχή, κυκλοφόρησε αρκετά, σέντραρε πολύ προς την περιοχή του Μελίσσα, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την εστία του.

Κυλώντας χωρίς συγκινήσεις, το δεύτερο ημίχρονο του ματς δεν προσέφερε αλλαγή στο σκορ και ο Παναιτωλικός πήρε τη δεύτερη του νίκη σε τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα, ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και δείχνοντας ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη φετινή σεζόν. Αντιθέτως, ο Βόλος αγνοεί τη νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια Super League, με τελευταίο τρίποντο αυτό κόντρα στον Αστέρα, πριν δύο (!) μήνες!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκρίλο, Ρίνερ (50′ Βοϊτκόφσκι), Φεράρι, Όροζ (77′ Τσοκάνης), Σοάρες (77′ Νίνης), Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Ροσέρο (66′ Τερεζίου), Φαν Φεερτ

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Βργκοτς, Αντούνες, Χουχούμης, Τσιγγάρας, Φλόρες, Μεντόσα (75′ Λούι), Μόρσεϊ Μπαρμπόσα (64′ Ντουάρτε), Καρέλης (85′ Βέργος)