Αναλυτικά η ενημέρωση του Αστέρα Μεσολογγίου αναφέρει:

Βαριά ήττα με 5-2 γνώρισε ο Αστέρας Μεσολογγίου στο γήπεδο του Ευηνοχωρίου από την τοπική Α.Ε. Ευηνοχωρίου, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, το μεσημέρι. Ο αγώνας έγινε για την 10η Αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, κάτω  από τσουχτερό κρύο και παρουσία αρκετών φίλων των δύο ομάδων.

Πριν την έναρξη του αγώνα, η Διοίκηση της Α.Ε. Ευηνοχωρίου τίμησε τον παίκτη του Αστέρα Μεσολογγίου Γιάννη Γερατσιάν, για την πολύχρονη προσφορά του ως παίκτης του Ευηνοχωρίου.

Ο αγώνας κρίθηκε μέσα σε 5′, κυριολεκτικά. Ο Αστέρας Μεσολογγίου προηγήθηκε στο σκορ και πριν το τέλος του ημιχρόνου δέχθηκε μέσα σε 2′ δύο γκολ από την  Α.Ε. Ευηνοχωρίου, όπως το ίδιο συνέβη και με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου, όπου ξανά δέχθηκε γκολ στα πρώτα λεπτά, που καθόρισε την τύχη του αγώνα.

Με αρκετές απουσίες της τελευταίας στιγμής κατέβηκε ο Αστέρας Μεσολογγίου στο παιχνίδι καθώς απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας οι Τάσσος, Αγγελάκης, Κοτοφώλης, Στάθης και Κουμπαρούλης, χωρίς όμως αυτό να είναι δικαιολογία για τη κατάρρευση της ομάδας μας μέσα σε λίγα λεπτά! Ο αγώνας, μετά το 3-1 των γηπεδούχων, άνοιξε, με ευκαιρίες εκατέρωθεν αλλά με τους γηπεδούχους να είναι πιο εύστοχοι στις αντεπιθέσεις και να παίρνουν μία σπουδαία νίκη που τόσο είχαν ανάγκη.

Στο Α’ ημίχρονο, η Α.Ε. Ευηνοχωρίου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και δημιούργησε κάποιες φάσεις για να πετύχει γκολ. Μετά το 15λεπτο η ομάδα μας ισορρόπησε το παιχνίδι, βγήκε μπροστά και προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι. Και ενώ φαινόταν ότι θα πήγαινε στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ, καθώς καμία ομάδα δεν δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ, από το πουθενά δέχθηκε δύο γκολ στο τέλος του ημιχρόνου που έκοψε τα φτερά στους παίκτες μας και έδωσε ψυχολογική ανάσα στους γηπεδούχους.

4′ Πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, σε κάθετη μπαλιά από αριστερά μες τη περιοχή του Αστέρα, δίστασε ο Μάντης να κάνει έξοδο, ο Δημαράς μπήκε στη περιοχή αλλά το σουτ που έκανε ήταν αρκετά άστοχο άουτ.

10′ Νέα καλή προσπάθεια για την Α.Ε. Ευηνοχωρίου, από αριστερά ο Πιστιόλης απέφυγε με προσποίηση τον Σχώρη, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά σε ετοιμότητα ο Μάντης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

19′ Πρώτη επίσκεψη του Αστέρα στα καρέ των γηπεδούχων, ο Γιαβρούτας απλό δεξιά μπήκε στη περιοχή των γηπεδούχων, πάσαρε αριστερά στον Ρονάλντο αλλά το σουτ που έπιασε μπλόκαρε σταθερά ο Μπότας.

27′ ΓΚΟΛ και 0-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαρμπαρούση. Ο Γιαβρούτας από δεξιά έκλεψε τη μπάλα από τον Μπαλαούρα  έξω από τη περιοχή, μπήκε μέσα σε αυτή και πάσαρε στον αμαρκάριστο Γαβρίνα στο σημείο του πέναλτι. Αυτός έπιασε δυνατό σουτ που απέκρουσε ασθενώς ο Μπότας, στην επαναφορά η μπάλα κατευθυνόταν στον Γιαβρούτα αλλά δέχθηκε από πίσω μαρκάρισμα και ο διαιτητής Γκιάφης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

45′ ΓΚΟΛ και 1-1 για τους γηπεδούχους με σκόρερ τον Πιστιόλη. Σε λάθος που έγινε στο χώρο του κέντρου από τον Μπελλάλη, βγήκαν άμεσα στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι, έγινε η κάθετη μπαλιά στη πλάτη της άμυνάς μας, όπου ο Πιστιόλης μπήκε στη περιοχή και παρά τη προσπάθεια του Παναγιωτόπουλου, πλάσαρε εύστοχα τον Μάντη για την ισοφάριση.

46′ ΓΚΟΛ και 2-1 για την Α.Ε. Ευηνοχωρίου, ανατροπή του σκορ, πριν το ημίχρονο! Πριν την επίτευξη του γκολ, ο Γερατσιάν δέχθηκε πεντακάθαρο φάουλ έξω από τη περιοχή μας το οποίο δεν σφύριξε ο διαιτητής και οι γηπεδούχοι κέρδισαν το κόρνερ που προήλθε το γκολ. Το κόρνερ εκτελέστηκε απευθείας στο πρώτο δοκάρι από τον Μυτιλήνη, ο Μάντης έκανε κακό υπολογισμό από τον Μάντη που στην προσπάθειά του να μπλοκάρει τη μπάλα αντί να τη διώξει, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας μας για να γίνει το 2-1.

Οι φωνές του προπονητή μας στα αποδυτήρια δυστυχώς δεν ξύπνησαν τους παίκτες του Αστέρα. Με την έναρξη του αγώνα δέχθηκαν ακόμα ένα απερίγραπτο γκολ, που ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη των γηπεδούχων. Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Αστέρας ανοίχτηκε στο παιχνίδι του για την επίτευξη ενός γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Ταυτόχρονα όμως δημιουργήθηκαν κενά στα μετόπισθεν που οι παίκτες της Α.Ε. Ευηνοχωρίου που το εκμεταλλεύτηκαν με γρήγορες αντεπιθέσεις για να σημειώσουν αλλά δύο γκολ για το τελικό 5-2. Ο προπονητής μας έδωσε την ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες της ομάδας μας να αγωνιστούν και να πάρουν εμπειρία από αγώνα πρωταθλήματος της μεγάλης τοπικής κατηγορίας.

48′ ΓΚΟΛ και 3-1 με σκόρερ τον Πανόπουλο. Ένα γκολ που φέρει άμεσα ευθύνη ο Μάντης, καθώς υπολόγισε λανθασμένα τη τροχιά της μπάλας που κατέληξε στα δίχτυα του. Συγκεκριμένα από δεξιά ο Πανόπουλος έβγαλε μία φαινομενικά άστοχη σέντρα, η μπάλα με τροχιά φαινόταν να καταλήγει μακριά εκτός εστίας, όντως αρκετά ψηλή η σέντρα, όμως με τη βοήθεια ίσως και του αέρα κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Μάντη για το 3-1.

54′ ΓΚΟΛ, 4-1 με σκόρερ ξανά τον Πανόπουλο! Σε επικίνδυνο φάουλ έξω από τη περιοχή του Αστέρα, ο Καλαβρουζιώτης το εκτέλεσε, η μπάλα πέρασε από το τείχος και ο αμαρκάριστος μες τη περιοχή του Αστέρα σκόρερ δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον Μάντη.

63′ Καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ο Δημαράς έκανε τη προσπάθεια από δεξιά και έβγαλε τη πάσα στον Καλαβρουζιώτη στο ύψος της μεγάλης περιοχής, από καλή θέση έπιασε το σουτ που έφυγε όμως άουτ.

78′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα και 4-2. Ωραίο γκολ από τον σκόρερ Γερατσιάν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απομάκρυνση των αμυντικών της Α.Ε. Ευηνοχωρίου, από δεξιά και έξω από τη περιοχή έπιασε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ που έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας του Μπότα, που παρόλο εκτινάχθηκε δεν μπόρεσε αν αποσοβήσει το γκολ.

81′ ΓΚΟΛ για το τελικό σκορ 5-2! Άμεση απάντηση στο γκολ του Αστέρα με τον σκόρερ Πιστιόλη να φεύγει στην αντεπίθεση, μόνος του απέναντι στον Τσερίκου να πλασάρει εύστοχα για το τελικό σκορ του αγώνα.

85′ Καλή προσπάθεια των παικτών του Αστέρα, με τον Κουτσομπίνα να κλέβει τη μπάλα έξω από τη περιοχή των γηπεδούχων, πάσαρε στον Μαυραγάνη, έπιασε το σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο Μπότας μπλόκαρε σταθερά.

87′ Μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ ο Αστέρας, όταν σε κλέψιμο του Τριώτη από δεξιά, έβγαλε κάθετη πλάγια πάσα μες τη περιοχή της Α.Ε. Ευηνοχωρίου στον Γαβρίνα , αυτός μπήκε μες τη περιοχή και τη κατάλληλη στιγμή έβγαλε παράλληλη σέντρα στον αμαρκάριστος Γιαβρούτα, ο οποίος έχασε τόσο χρόνο στο κοντρόλ της μπάλας όσο για να προλάβουν οι αμυντικοί να αποκρούσουν μακριά με τα πόδια το πλασέ που επιχείρησε

90′ Τελευταία φάση του αγώνα, ανήκει στους γηπεδούχους, από δεξιά ο Πιστιόλης μπήκε στη περιοχή του Αστέρα, από πλάγια έβγαλε τη σέντρα αλλά ο νεαρός επιθετικός των γηπεδούχων αστόχησε, όντας μόνος απέναντι στον Τσερίκου.

Καλή η διαιτησία του κ. Γκιάφη καθώς και οι επόπτες Σούζας και Μπάξας

Αστέρας Μεσολογγίου: (Ντζιβανάκης) Μάντης (55′ λ.τ. Τσερίκου), Σχώρης (40′ Ντίμο), Μπαρμπαρούσης ( 63′ Κουτσομπίνας ) Παναγιωτόπουλος, Γερατσιάν, Παλιάτσας, Μανέτας, Μπελλάλης, (63′ Μαυραγάνης), Γαβρίνας, Γιαβρούτας, Ρονάλντο (63′ Τριώτης)