Ο 29χρονος επιθετικός χάρισε στον Παναιτωλικό μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη και έστειλε το «μήνυμα» πως η σκληρή δουλειά τον έχει… μάθει να μην «λυγίζει».

Ηταν ο «λυτρωτής» του Παναιτωλικού στον χθεσινό «πρόωρο τελικό» με τον Ατρόμητο, αφού χάρις σε δικό του γκολ στο 78’ τα «καναρίνια» πήραν μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη (2-1). Ο λόγος για τον Νίκο Καρέλη, που το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου «έγραψε» μία ωραία ποδοσφαιρική ιστορία, καθώς από τρόπο τινά μοιραίος μερικές ημέρες πριν στην Τρίπολη, έγινε ο άνθρωπος που σήκωσε μία πόλη στο… πόδι.

Οι γνωρίζοντες ξέρουν πως μόνο εύκολο δεν είναι αυτό. Χρειάζεται πολλά ψυχικά αποθέματα, αφού η μπάλα είναι στιγμές και για εκατοστά κρίνονται τίτλοι και κατηγορίες. Αυτόματα η πίεση αυξάνεται κατακόρυφα, ωστόσο ο 29χρονος επιθετικός απέδειξε πως δεν «λυγίζει». «Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι τέτοια πίεση. Αντέδρασα με συγκέντρωση και πίστη στον εαυτό μου, γιατί καθημερινά δουλεύω για το καλύτερο», είπε αρχικά στο Gazzetta, για τα προσωπικά του συναισθήματα των τελευταίων ημερών και τα όσα… συνέβησαν μέσα του. «Οταν έχεις παίξει σε υψηλότερο επίπεδο αποκτάς εμπειρίες και πλέον βρίσκομαι σε μια ηλικία που μπορώ να διαχειρίζομαι την κακή κριτική. Μπορεί να μην το πετυχαίνω πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές τα καταφέρνω γιατί μόνο έτσι θα μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου».

Ας γυρίσουμε όμως στη φάση του 78’. Ο Καρέλης σκόραρε και αμέσως έφυγε… βολίδα για τον πάγκο και όλα τα «καναρίνια» έγιναν ένα κουβάρι. Αλήθεια όμως, ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε; «Μετά το γκολ έτρεξα σαν τρελός γιατί χρειαζόμασταν τους 3 βαθμούς. Χάρηκα για αυτή την νίκη, αλλά και ήταν και μία δικαίωση από μένα προς την ομάδα που με πιστεύει καθημερινά. Το μόνο που σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή είναι πως πρέπει να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ, ώστε να πανηγυρίσουμε στο φινάλε την κατάκτηση των 3 βαθμών. Μόνο αυτό με ένοιαζε», μας είπε χαρακτηριστικά.

Πλέον τα «καναρίνια» ξεκόλλησαν από την ουρά, απέκτησαν μαξιλαράκι ασφαλείας από τους διώκτες τους και άρχισαν να εξαργυρώνουν με βαθμούς την καλή τους αγωνιστική παρουσία. «Είμαστε πολύ καλά, αν εξαιρέσεις τα προβλήματα τραυματισμών που είχαμε στην ομάδα, κυρίως με τους Ντίας και Βαρόνε. Ξέρουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε αρκετά πράγματα φέτος με την δουλειά που κάνουμε και θα συνεχίσουμε έτσι, με συγκέντρωση, μέχρι τέλος», υπογράμμισε με έμφαση. Κλείνοντας έστειλε το προσωπικό του «μήνυμα» .«Αισθάνομαι τυχερός που έχω την υγεία μου και μπορώ να δουλεύω σε μια τέτοια επαγγελματική ομάδα».