Ο φετινός Παναιτωλικός προσπαθεί να σωθεί παίζοντας ποδόσφαιρο

Στην Ελλάδα όταν μία ομάδα έχει ως βασικό στόχο τη σωτηρία, εκείνο που κυρίως κοιτάει, είναι τα μετόπισθεν. Ο Παναιτωλικός είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει μία διαφορετική φιλοσοφία και προς το παρόν αυτή του βγαίνει. Θεωρητικά υπάρχει και δεύτερη ομάδα με επιθετική φιλοσοφία και είναι ο Βόλος. Η σημαντική διαφορά είναι μία. Από την αρχή της σεζόν οι Θεσσαλοί είχαν θέσει ως στόχο την εξάδα.

Για την παραμονή εκείνοι που θα θεωρητικά πάλευαν ήταν οι ΠαναιτωλικόςΙωνικόςΛαμίαΑπόλλων Σμύρνης και για κάποιους ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο τελευταίος -με αμυντικογενή τακτική- εξέπληξε αρκετούς και τη… θέση του στα χαμηλά στρώματα πήρε ο Ατρόμητος, μία ομάδα χωρίς καμία ποδοσφαιρική ταυτότητα έως τώρα στη σεζόν.

Υπήρχαν κάποια σημάδια από τα φιλικά πως στο Αγρίνιο φέτος πάει να γίνει κάτι διαφορετικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εικόνα στους «Ζωσιμάδες». Και μπορεί στη διάρκεια της σεζόν κάπου να «χάθηκε» όλο αυτό λόγω ίσως και των τραυματισμών, όμως, η γενικότερη εικόνα έως τώρα είναι πως ο Παναιτωλικός ό,τι αποτελέσματα και να κάνει, προσπαθεί να παίξει. Αυτό πρέπει να του πιστωθεί.

Ορισμένες φορές το πλήρωσε λόγω της αφέλειάς του. Κανείς δεν λέει, άλλωστε, πως όλα είναι ρόδινα. Αλλιώς θα ήταν και άλλη η βαθμολογική του θέση. Δεν ξέρει πώς να «σκοτώνει» τα ματς και του έχει στοιχίσει αυτό. Φάνηκε περίτρανα στον αγώνα με τον Ιωνικό. Ακόμη και εκείνο στην Τρίπολη το έχασε μόνος του. Έστω και έτσι θα κάνει Χριστούγεννα στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο δρόμος ακόμη είναι μακρής, αλλά υπάρχει η αίσθηση πως οι Αγρινιώτες δύσκολα θα αλλάξουν στυλ παιχνιδιού. Έτσι πήραν έως τώρα βαθμούς και έβγαλαν ορισμένους πρωταγωνιστές, έτσι αναμένεται να πορευτούν και μετά τη μεταγραφική ενίσχυση που δεδομένα θα υπάρξει τον Ιανουάριο. Στο φινάλε πάντα τα αποτελέσματα μετρούν, αλλά όταν πιάνονται οι στόχοι, εκείνο που κοιτάς είναι και το πώς συνέβη αυτό.