Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 1-0 της Νίκης Βόλου με γκολ του Βέργου (94΄) κι έστω με μπόλικες δόσεις άγχους, εξασφάλισε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου

Ο Παναιτωλικός μπήκε στο ματς έχοντας πλεονέκτημα για την πρόκριση, έπειτα απ΄τη νίκη (1-0) στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό.

Οι φιλοξενούμενοι καλά οργανωμένοι στην άμυνα δεν απειλήθηκαν απ΄τους παίκτες του Παναιτωλικού στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο.

Η πρώτη και τελευταία αξιόλογη στιγμή κατά τη διάρκεια του α΄ημιχρόνου καταγράφηκε στο 15΄.

Απευθείας χτύπημα φάουλ του Μεντόσα απέκρουσε ο Μπάγιτς στη δεξιά γωνία του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης οι Κορνέλιους και Μαλής δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Η Νίκη Βόλου περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ολοκληρώνοντας τα πρώτα 45 λεπτά χωρίς τελική προσπάθεια.

Στο ίδιο τέμπο κυλούσε και το β΄ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός είχε…φλύαρη υπεροχή χωρίς ωστόσο να απειλεί την εστία των Θεσσαλών.

Τη μονοτονία έσπασε η τεράστια ευκαιρία των φιλοξενούμενων να πετύχουν γκολ και να βάλουν «φωτιά» στην υπόθεση της πρόκρισης στο 72΄.

Ο Τζοβάρας από θέση τετ α τετ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ροντρίγκες με τον Αργεντινό κίπερ να αποκρούσει σωτήρια και να κρατάει το 0-0, ενώ στο 91΄μονοκόματο σουτ του Μιράντα χτύπησε στο δοκάρι των γηπεδούχων που στάθηκαν τυχεροί και στο 94΄βρήκαν δίχτυα με πλασέ του Βέργου (1-0).

Ο ρέφερι Γκορτσίλας (Μακεδονίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Τζοβάρα, Παναγιωτίδη, Τσιγγάρα, Βλαχομήτρο, Γκαρσία.

Οι κυριότερες φάσεις και το γκολ της αναμέτρησης

8′: Μακρινό σουτ του Φλόρες, άουτ.

13′: Κόρνερ παραχωρεί ο Κάσσος για τον Παναιτωλικό, περνά χωρίς κάτι σημαντικό η εκτέλεση του Μεντόσα.

20′: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα από δεξιά, δύσκολα διώχνει ο Μπάγιτς. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μαλής πιάνει μια κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

60′: Σουτ του Καρέλη από θέση μέσα αριστερά, κοντράρει η μπάλα στον Γρομητσάρη, αποκρούει ο Μπάγιτς.

61′: Μακρινό σουτ του Λούι, χωρίς τύχη.

63′: Δυνατό σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής από τον Φλόρες, άουτ.

72′: Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη Βόλου! Ο Τζοβάρας το κοντινό σουτ από αριστερά της περιοχής, σπουδαία απόκρουση από τον Ροντρίγκες

. 76′: Διαγώνιο σουτ του Βλαχομήτρου από αριστερά της περιοχής, μπλοκάρει ο Ροντρίγκες.

88′: Μακρινό σουτ στην κίνηση από τον Φλόρες, πολύ άστοχο.

90’+1: ΔΟΚΑΡΙ για τη ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ! Ο Μιράντα το ωραίο βολέ από αριστερά της περιοχής, στο δεξί δοκάρι η μπάλα.

90’+4: ΓΚΟΛ για τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ!

Τραγικό λάθος του Αλιατίδη, ο Βέργος κλέβει την μπάλα και πλασάρει εύστοχα τον Μπάγιτς, 1-0.

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας). Βοηθοί: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Μωυσιάδης (Γρεβενών). 4ος: Μπαΐλής (Πρέβεζας/Λευκάδας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες, Λούι (83΄Αποστολάκης), Μαλής, Κορνέλιους, Περέιρα (56΄Βέργος), Φλόρες, Αντούνες, Ντουάρτε (83΄Χρ. Μπελεβώνης), Μεντόσα, Χουχούμης (64΄Τσιγγάρας), Καρέλης (83΄Μπαρμπόσα).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Αλιαπίδης, Τζοβάρας, Κυριακίδης, Γκαρσία, Ροχάνο (89΄Τζιώρας), Τσουκαλάς (84΄’Μέτσε), Παναγιωτίδης, Ανδρέου (74΄Βλαχομήτρος), Κάσσος, Γρομητσάρης.