Το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού ήπιε προχθες η ΑΕΚ Μεσολογγίου, ύστερα απο την εκτός έδρας ήττα από τις Άβαντες Χαλκίδας με 2-0. Παρά την απογοήτευση και το βαρύ κλίμα, η διοίκηση του συλλόγου τής ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας ανέβασε ανάρτηση με την οποία ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι ξεκινάει άμεσα, η ανασυγκρότηση της ομάδας με στόχο τον πρωταθλητισμό στην Β Εθνική και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία:

Η ανάρτηση της διοίκησης του συλλόγου της Αιτωλοακαρνανίας για την επόμενη μέρα αναφέρει:

«Μετά από 4 χρόνια στην Α Εθνική Γυναικών η ΑΕΚ Μεσολογγίου γνώρισε τον υποβιβασμό( μόλις 2ο στην ιστορία της, σε όλα τα πρωταθλήματα, από το 2008 έως σήμερα ), μετά την ήττα με 2-0 από τίς Άβαντες Χαλκίδας.Κρατάμε την αξιοπρέπεια, το ήθος, την υπερηφάνεια μας και την αίσθηση ότι κλείνουμε τη σεζόν χωρίς να πρόκειται να αφήσουμε πληγές για την επόμενη.Στην Β Εθνική θα πάμε για πρωταθλητισμό καί δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας , με στόχο να επιστρέψει η ΑΕΚ Μεσολογγίου στην Α’ Εθνική Κατηγορία.Ούτε η αγάπη χάθηκε, ούτε το πείσμα, ούτε το μεράκι.Η ανταπόκριση της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ της ΑΕΚ Μεσολογγίου μας δίνει δύναμη και ήδη από αύριο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την νέα ομάδα μαθαίνοντας από τα λάθη που κάναμε, όσα εντέλει έγιναν.
Ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και το τιμόνι μένει σε σταθερά χέρια, με μαχητικό πνεύμα και πληγωμένο εγωϊσμό, κυρίως με αφοσίωση στο σήμα και τα ιδανικά που πρεσβεύει από το 2008 η ΑΕΚ Μεσολογγίου. Οποιος θέλει να βοηθήσει στην ανασύνταξη, καλοδεχούμενος.
Τώρα θα φανεί ποιές και ποιοί αγαπούν την ομάδα, που έγραψε ιστορία με τα 5 συνολικά χρόνια στην Α Εθνική Γυναικών και είναι από τις λιγοστές ελληνικές ομάδες με την ανάδειξη τόσων νεαρών κοριτσιών που πλαισιώνουν τα Εθνικά μας συγκροτήματα .Ολη αυτή η προσπάθεια δεν είναι υπόθεση του ενός, η πόρτα είναι ανοιχτή, αλλά, πάντα με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι.Πάντα θα παίζουμε ΚΑΘΑΡΑ για τη νίκη, χωρίς συμβιβασμούς και επιλογές αντιπάλων, δίχως συντεχνίες, συμπράξεις, τεχνητά διλήμματα και ότι άλλο.Ας υπάρχει μέσα στο νέφος του αθλητισμού και ένα άστρο φωτεινό ,αυτό, πάντα, οδηγεί στο καλό, έστω με δυσκολίες , πόνο και κλάμα.Θα την ξαναφτιάξουμε την ΟΜΑΔΑ και αυτή θα είναι η ΑΕΚ Μεσολογγίου ΟΝΟΜΑ και ΠΡΑΓΜΑ.Η ώρα του απολογισμού δεν είναι τώρα, με τα μάτια βουρκωμένα, αλλά, θα έλθει και αυτή σύντομα.Πέσαμε, αλλά, ήδη είμαστε όρθιοι.Με όσες και όσους θέλουν να πολεμούν. Η βάση υπάρχει. Αγαπά την ΟΜΑΔΑ. Και έχει φιλότιμο. Προχωράμε. Δεν τα παρατάμε. Θα γυρίσουμε. Συγγνώμη από όσους πόνεσαν με τόν υποβιβασμό τής ομάδας μας, για τις άλλες και τους άλλους, ας τους έχει ο Θεός καλά!!!! Παράπονα έχουμε από την ΚΕΔ αφού δεν υπήρχε ισονομία για όλες τις ομάδες της κατηγορίας και ίση αντιμετώπιση στο φετινό πρωτάθλημα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις παίκτριες που έμειναν και έδωσαν ότι περίσσευμα δυνάμεων μέχρι την τελευταία αγωνιστική, επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λιγοστούς χορηγούς της ομάδας μας και στους φίλους για την υποστήριξη τους στους αγώνες μας. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για το ενδιαφέρον πρωτάθλημα που μοιραστήκαμε και τις αθλητικές μάχες που δώσαμε! Σε ένα πλαίσιο υγειούς ανταγωνισμού και σεβασμού προς όλους! Σύντομα όμως θα μας ξαναδείτε».