Ο Παναιτωλικός πέτυχε την έκτη εκτός έδρας νίκη του στη σεζόν και έμεινε αήττητος σε τέσσερα ματς στο Ηράκλειο, όπου ο Νίκος Βέργος σκόραρε για τρίτο παιχνίδι στη σειρά!

Ρεκόρ με έξι νίκες εκτός έδρας
Ο Παναιτωλικός κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά στη σεζόν στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ και να φτάσει τις έξι εκτός έδρας νίκες. Ήδη από τις 6 Μαρτίου, όταν νίκησε στη Νεάπολη τον Ιωνικό, είχε κάνει ρεκόρ στην ιστορία του στην κατηγορία με πέντε νίκες, κάτι που σημαίνει ότι τώρα το διεύρυνε. Και με ένα ακόμα να μένει, αυτό στη Νεάπολη, ελπίζει να το μεγαλώσει κι άλλο.

Ο Παναιτωλικός δεν φημιζόταν για τις εκτός έδρας νίκες του σε όλη την ιστορία του στην Α’ Εθνική/Super League. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποτέ δεν είχε πάνω από τέσσερις και συνολικά σε 11 σεζόν πριν τη φετινή μετρούσε συνολικά 20 νίκες εκτός έδρας, ούτε δύο μέσο όρο το χρόνο.

Το Ηράκλειο ταιριάζει στο Βέργο…
Μάλιστα εκεί που έχανε συνεχώς μέχρι το καλοκαίρι του 2020, άλλαξε την τύχη του. Πέρσι πήρε δύο ισοπαλίες και φέτος νίκησε δύο φορές. Το… γούρι της ομάδας, αλλά και… δράστης των επιτυχιών είναι ένας παίκτης. Ο Νίκος Βέργος, που έπαιξε και στα τέσσερα αυτά παιχνίδια στο Ηράκλειο. Στο πρώτο μπήκε αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο, στα τρία επόμενα όμως σκόραρε!

Ο 26χρονος επιθετικός, που πέρσι κράτησε τον Παναιτωλικό στην κατηγορία με τα γκολ του στα δύο παιχνίδια με την Ξάνθη, έφτασε τα 11 γκολ στη Super League στη διετία του στον Παναιτωλικό, και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει διψήφιο αριθμό γκολ με τη φανέλα του στην κατηγορία.

“Γουρλής” μπορεί να χαρακτηριστεί και ο Μεντόσα, καθώς είναι ο μοναδικός πλην Βέργου, που έχει παίξει στα τέσσερα παιχνίδια του Παναιτωλικού στο Ηράκλειο, ωστόσο για τον ίδιο το Ηράκλειο δεν είναι γούρικο. Τον Ιανουάριο στο 2-4 είχε ασίστ και γκολ, αλλά έχασε πέναλτι, ενώ στο παιχνίδι του Σαββάτου τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και αποχώρησε.