O Αργεντινός μπακ και ο Ελληνας μεσοεπιθετικός άρπαξαν εσχάτως την ευκαιρία που τους δόθηκε και δύναται να χαρακτηριστούν ως «νέα» πρόσωπα στα «καναρίνια».

Ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τσεκάρει πρόσωπα ενόψει της νέας σεζόν είναι για τον Γιάννη Αναστασίου τα παιχνίδια του Παναιτωλικού στα play outs, όπου τα «καναρίνια» άρχισαν άσχημα το τουρνουά αλλά πλέον «ρόλαραν». Μάλιστα συμπλήρωσαν πλέον τρία σερί ματς χωρίς να δεχθούν γκολ, ενώ με γνώμονα την εικόνα τους κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (0-0), ΟΦΗ (1-0), Βόλο (0-0) μπορεί να ειπωθεί πως έφτασαν τις… τρεις μεταγραφές ενόψει της χρονιάς 2022/23. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε παίκτες που φέτος για διάφορους λόγους έπαιξαν λίγο (ή και καθόλου), όμως «αρπάζουν» από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους δόθηκε και… δηλώνουν παρόντες .

Η πρώτη «προσθήκη» δεν είναι άλλη από του μεγάλου άτυχου Λιάβα που μετά τους δύο χιαστούς που υπέστη αρχικά στις αρχές του έτους και ύστερα το περασμένο καλοκαίρι μπήκε σε φουλ ρυθμούς, εσχάτως συμπεριλαμβάνεται στις αποστολές και η επιστροφή/αποθεραπεία του 21χρονου θα προσφέρει πολύτιμες λύσεις στα μετόπισθεν. Αλλωστε μιλάμε για έναν εκ των αρχηγών του club.

Την ίδια στιγμή όμως και και οι Περέιρα και Μπελεβώνης στέλνουν με την πρόσφατη εικόνα του ξεκάθαρο «μήνυμα» πως ο 59χρονος κόουτς μπορεί να βασιστεί πάνω τους.

*Ο Αργεντινός αριστερός μπακ είχε «μάτι» όλη την τρέχουσα σεζόν και ήταν εκ των σούπερ άτυχων. Λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα υπέστη εξάρθρωση ώμου (για αυτό και αποκτήθηκε ο Αντούνες), μετά ταλαιπωρήθηκε από ίωση και ουσιαστικά έπαιξε για πρώτη φορά φέτος τον Φλεβάρη και στην ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (μέχρι τότε είχε ορισμένες «σκόρπιες» συμμετοχές).

Στα τρία τελευταία ματς τον είδαμε από την αρχή ως το τέλος και νεαρός μας «θύμισε», με το παραπάνω, πως μπορεί να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγωνιστική εξίσωση του Παναιτωλικού. Ο οποίος αυτό το διάστημα διατήρησε ανέπαφη την εστία του και ως ακραίος οπισθοφύλακας το «πιστώνεται» σε ένα κλικ μεγαλύτερο βαθμό, ενώ και «φλέρταρε» με το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ (είχε ένα καλό σουτ του που έβγαλε ο Τσιφτσής, συνολικά σε αυτά τα παιχνίδια έκανε τρεις τελικές). Παράλληλα έφτιαξε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες και πιο συγκεκριμένα του Μπελεβώνη στο Ηράκλειο και κυρίως τη χθεσινή του Βέργου κόντρα στο Βόλο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κλέιμαν. Ευρύτερα πήρε πρωτοβουλίες και ανέβαινε την πλευρά.

*Ο Μπελεβώνης από την πλευρά του έπαιξε λίγο με τους Αρκάδες (πέρασε ως αλλαγή στο φινάλε) και στο «Γεντί Κουλέ» κλήθηκε μόλις στο 33′ να αντικαταστήσει τον Μεντόσα που αποχώρησε με θλάση. Στα 65 λεπτά της Κρήτης (μαζί με τις καθυστερήσεις) πήρε πρωτοβουλίες, ενώ τον είδαμε τόσο στην αριστερά πλευρά μαζί με τον Περέιρα, όσο και πίσω από το φορ. «Φλέρταρε» με το γκολ στη φάση που συνδυάστηκε με τον Αργεντινό, και «έφτιαξε» δύο «καθαρές » ευκαιρίες των «κυανοκίτρινων», με κορυφαία εκείνη του Βέργου στο 77′.

Στο χθεσινό 0-0 με το Βόλο ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός και μέχρι το 60′ είχε «ρόλο» οργανωτή. Πάσαρε με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, στο πρώτο ημίχρονο έφτασε κοντά στο πρώτο του επαγγελματικό γκολ της καριέρας του (είχε ένα σουτ που πέρασε λίγο άουτ), ενώ ήταν εκείνος που στο 28′ άπλωσε το «κυανοκίτρινο» παιχνίδι και με κάθετη δημιούργησε την τότε μεγάλη ευκαιρία του Βέργου, όπου αρχικά ο Κλέιμαν και ύστερα ο Τσοκάνης «γλίτωσαν» την ομάδα τους από «σίγουρο» γκολ.

Ετσι ο 23χρονος μπακ και ο 20χρονος μεσοεπιθετικός που αμφότεροι έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν δείχνουν σε θέση του χρόνου να έχουν ακόμη πιο ενεργό ρόλο στο club.