Το Αγρίνιο ήξερε από την Μ. Τετάρτη την μοίρα του όταν ηττήθηκε στην Καβάλα από την ομώνυμη ομάδα και παράλληλα έχασε και τη διαφορά των 10 πόντων που είχε εξασφαλίσει στον πρώτο αγώνων των δύο ομάδων. Από τότε γνώριζε ότι θα αντιμετωπίσει οριστικά τον Φίλιππο Βέροιας (πιθανότατα) με πλεονέκτημα έδρας, επομένως είχε όλον τον χρόνο να προετοιμαστεί ψυχολογικά και τακτικά για την εν λόγω σειρά. Ο ΑΟΑ  είχε δείξει πως είχε στοχεύσει στα συγκεκριμένα παιχνίδια έπειτα από την ήττα και την κακή εμφάνιση στο αδιάφορο ματς απέναντι στον Αμύντα, αλλά και από το γεγονός ότι στην εν λόγω αναμέτρηση προφυλάχθηκαν οι Κουρουπάκης και Crnic.

Οι Αιτωλοακαρνάνες στο πρώτο τουλάχιστον παιχνίδι του ματσαρίσματος απέδειξαν πως εκμεταλλεύτηκαν πλήρως αυτό το μεγάλο διάστημα, για να εστιάσουν στους τελικούς απέναντι στο σύνολο του Καλαμπάκου. Αυτό ήταν εμφανές από την κυριαρχική εμφάνιση στο σημερινό ματς, καθότι σε αντίθεση με τον αγώνα πριν από περίπου έναν μήνα το Αγρίνιο σήμερα ήταν καλύτερο σχεδόν παντού. Συγκεκριμένα το πρώτο στατιστικό που έκανε τη διαφορά για το σύνολο του Παπαδόπουλου ήταν η ευστοχία στα τρίποντα.

Οι νικητές στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αρκετά μουδιασμένοι, αφού έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να ελέγξουν τον ρυθμό και με ένα 0-7 να πάρουν προβάδισμα 4 πόντων (16-20) και να ανέβουν αρκετά ψυχολογικά. Από εκεί και πέρα οι Αγρινιώτες πέτυχαν τους 12 από τους 19 πόντους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου από την γραμμή των 6,75μ, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την άμυνα των Ημαθιωτών. Το κρισιμότερο βέβαια τρίποντο ήρθε από τον Μπαλό, ο οποίος δεν δοκιμάζει τόσο συχνά σουτ από την περίμετρο, αλλά σήμερα έμελλε να είναι αυτός που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, μετατρέποντας το 59-52 σε 62-52. Εν τέλει οι Αιτωλοακαρνάνες έκλεισαν την αναμέτρηση με 10/27 τρίποντα  (ήτοι 37,5%) έναντι 6/26 του Φιλίππου (ήτοι 23%). Το εν λόγω ποσοστό  είναι όχι μόνο αξιοπρεπές αλλά και εξαιρετικό, ιδιαίτερα για μία ομάδα που έχει μέσο όρο χρονιάς 30%.

Ένας άλλος λόγος που οι Αγρινιώτες χαμογέλασαν ήταν ότι πήραν πολλά από πολλούς όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και σε άλλους τομείς. Αρχικά ο ΑΟΑ είχε τέσσερις παίκτες διψήφιους σε αντίθεση με τον Φίλιππο που είχε μόλις δύο. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι νικητές είχαν σε εξαιρετική εκτελεστικά ημέρα τον Crnic με 22 πόντους, την ώρα που οι Κουρουπάκης, Μπαλός και Μήτσου ακολούθησαν με 19,13 και 10 πόντους αντίστοιχα. Κορυφαίος βέβαια από την εν λόγω τετράδα ήταν ο Περικλής Κουρουπάκης που για ακόμη ένα παιχνίδι στο ΔΑΚ Αγρινίου ήταν απολαυστικός, φτάνοντας σε ακόμη ένα double- double με τα 12 ριμπάουντ που «κατέβασε». Πέρα από τους προαναφερθέντες η παρουσία του Νικολαΐδη ήταν μείζονος σημασίας, παρά το γεγονός ότι ήταν άποντος. Ο 23χρονος γκαρντ παραλίγο να κάνει double – double μόνο με ριμπάουντ κι ασίστ, μαζεύοντας 9 σκουπίδια και μοιράζοντας επτά τελικές πάσες (τις μισές της ομάδας του).

Μπορεί να τελειώσει την υπόθεση παραμονή από την Τετάρτη

Το Αγρίνιο έκανε το πρώτο κι αποφασιστικό βήμα για να σώσει την κατηγορία, παρότι ταλαιπωρήθηκε από πάρα πολλά προβλήματα μέσα στη σεζόν (υπήρχαν ματς που δεν διέθετε κλασικό σέντερ) και πλέον έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το σημαντικό επίτευγμα της σωτηρίας μέσα στη Βέροια. Οι παίκτες του Παπαδόπουλου έχουν ξεκάθαρα το ψυχολογικό αβαντάζ έναντι των «ερυθρόλευκων», επομένως πατώντας πάνω σε αυτό το γεγονός μπορούν να αποφύγουν το ψυχοφθόρο πέμπτο ματς. Ακόμη ο ΑΟΑ πέρα από τον ψυχολογικό τομέα φαίνεται πως βρίσκεται και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, με τους Αγρινιώτες να έχουν κάνει έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο σε αντίθεση με τους Βεροιώτες που δεν συνέχισαν την πολύ καλή πορεία που είχαν μέχρι τις αρχές του δευτέρου γύρου. Γενικότερα φαίνεται πως ο οργανισμός της Δυτικής Ελλάδας διαθέτει περισσότερες λύσεις, ενώ παίρνει πολλά πράγματα από τους περιφερειακούς του, ακόμη και σήμερα που έλειπε ο Μπαζίνας. Έτσι αν το συγκρότημα του Παπαδόπουλου εμφανιστεί όπως εντός των τειχών τότε θα έχει μεγάλη τύχη να τα καταφέρει, ωστόσο αν παρουσιάσει τις εκτός έδρας παθογένειες θα δώσει την ευκαιρία στον σύλλογο της Βόρειας Ελλάδας να ισοφαρίσει και να μείνει ζωντανός.