Ενημερωτική αθλητική ημερίδα με θέμα “Τα οφέλη του ποδοσφαίρου και ο επαγγελματικός προσανατολισμός μέσα από αυτό” πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Μαϊου 2022, το πρωί, στη Κατοχή Μεσολογγίου στους μαθητές του Γυμνασίου Κατοχής από τους προπονητές των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του Αστέρα Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πρόσκλησης εκ μέρους του Συλλόγου διδασκόντων Γυμνασίου Κατοχής, Διευθυντή κου Γεωργίου Ρόμπολα, οι προπονητές των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του Συλλόγου μας Γεώργιος Πετσίνης, Ιωάννης Ντζιβανάκης, Χρήστος Ζαπάτης και Νικόλαος Παλιάτσας ανέπτυξαν τα οφέλη του ποδοσφαίρου ως άθλημα επιλογής ενός παιδιού, τις δυνατότητες για επαγγελματικό προσανατολισμό και συζήτησαν για αρκετή ώρα με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου, οι οποίοι εξέφρασαν απορίες και ερωτήσεις σχετικά με το θέμα. Μετά το πέρας της ομιλίας- συζήτησης , διοργανώθηκε τουρνουά ποδοσφαίρου όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Κατοχής, συμμετείχαν 100 μαθητές καθώς και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου και εκ μέρους της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου του Συλλόγου μας, το παρόν έδωσε ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σχώρης.

Στο τέλος της Ημερίδας, οι προπονητές μας δώρισαν στο Σχολείο δύο μπάλες ποδοσφαίρου και το λάβαρο του Συλλόγου μας. Ως διοίκηση του Αστέρα Μεσολογγίου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διευθυντή του Γυμνάσιου Κατοχής κ. Ρόμπολα, τον Σύλλογο διδασκόντων του Σχολείου για την πρόσκληση που μας απεύθυναν, την οποία μετά χαράς αποδεχτήκαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μελλοντικές παρόμοιες δράσεις. Τέλος, ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου για την ενδιαφέρον που επέδειξαν σε αυτή τη συνάντηση, για τον ζωντανό διάλογο που είχαν μαζί μας και τους ευχόμαστε να ασχολούνται πάντα με τον αθλητισμό και δη με το ποδόσφαιρο, που προάγει το σώμα και τη ψυχή όλων μας!

Με την ευκαιρία αυτής της Ημερίδας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο Σύλλογος μας και οι προπονητές των Ακαδημιών μας είμαστε δεκτικοί και πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε παρόμοιες δράσεις σε σχολεία, προς όφελος των παιδιών!