Βήμα ανόδου για την Αναγέννηση Στάνου μετά την σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στην Καστοριά 1980, το απόγευμα της Κυριακής. Η γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, και πήραν την νίκη με γκόλ του Ηλία Γιαννιώτη στο 65ο λεπτό.

Η Αναγέννηση με την νίκη αυτή έφτασε τους δέκα βαθμούς, βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, και ταξιδεύει στα Γιάννενα την τελευταία αγωνιστική για να αντιμετωπίσει την Θύελλα Κατσικά, σε ένα μάτς που ο νικητής παίρνει την μία απο τις τρείς προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Πρίν την έναρξη του αγώνα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοκαρνανίας, Παναγιώτης Παπαχρήστος, απένειμε το κύπελλο στην πρωταθλήτρια ομάδα της Αναγέννησης.

Κυριότερες φάσεις και το γκόλ:

7′ Σούτ του Τσικόπουλου Α. λίγο έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Καραγκούνης.
28΄ Εκτέλεση φάουλ του Χασάι, η μπάλα δεν απομακρύνεται και φτάνει στον Παναγιωτίδη που κάνει το σούτ πάνω από την εστία.
33΄ Καλό σουτ του Παγώνη, πέρασε πάνω από την εστία του Κοσμίδη.
35΄Σούτ του Αγγέλη με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Κοσμίδη άουτ.
65΄ Γκόλ: Ο Γιαννιώτης λίγο έξω από την περιοχή κάνει το συρτό σούτ με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Κοσμίδη.
78΄Διαγώνιο σούτ του Γώγα αποκρούει δύσκολα ο Κοσμίδης, η μπάλα φτάνει στον Αλπέντζο που κάνει το σούτ μέσα απο την περιοχή με την μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Κοσμίδη και στη συνέχεια να απομακρύνεται απο τους αμυντικούς.
83΄ Αντεπίθεση με τρείς παίκτες των γηπεδούχων έναντι ενός, με τον Γώγα να σπάει δεξιά στον Γιαννιώτη, αυτός βγάζει στην απέναντι πλευρά στον Νικολογιάννη, αλλά αυτός απέναντι απο τον γκολκίπερ της Καστοριάς δεν καταφέρνει να τον νικήσει

Διαιτητής: Μπεκιάρης Δ. (Κορίνθου) – Βοηθοί: Θεοδωρόπουλος Β. & Πιετρής Γ. ( Κορίνθου)

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Στάνου (Νίκος Μιμηγιάννης): Καραγκούνης, Παγώνης, Καραλής, Μπακαδήμας, Ψηλός, Νικολογιάννης, Γιαννιώτης (90’ Βασιλάρης), Δράκος (75’ Αλπέντζος), Αγγέλης (46’ Γώγα), Καβαλάρης, Τσιούνης (86’ Τζαμαλής)

Καστοριά (Πέτρος Τσούκλης): Κοσμίδης, Σβίρος (46′ Κύρου), Καραγιάννης, Μήνος, Παναγιωτίδης, Κυζερίδης (75΄Βλάχος), Χασάι, Γκέγκας (66’ Τζερεμές), Τσικόπουλος Αθ. (60΄ Ευαγγέλου), Τόσκος, Σαββόπουλος

Ρεπορτάζ: Άγγελος Πολύζος

Οι πρωταθλητές Αιτωλοακαρνανίας 2021-22