Τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών της ΕΠΣ ολοκληρώνονται την Κυριακή 5 Ιουνίου και η ομάδα του νομού μας η Αναγέννηση Στάνου με νίκη στην έδρα της Κατσικάς θα πανηγυρίσει την πολυπόθητη άνοδο στη Γ΄Εθνική.

Ωστόσο με το  έγγραφο που έστειλε η ΕΠΟ προς τα σωματεία και τις ΕΠΣ σχετικά με τα κριτήρια ισοβαθμιών για της πρωταθλήτριες ομάδες που αγωνίζονται στα μπαράζ ανόδου, και σε συνδυασμό με την νίκη της Καστοριάς (3-0 α.α) με την ΑΕ Ξηροβουνίου η οποία αποσύρθηκε από την αναμέτρηση, υπάρχουν νέα δεδομένα.

Το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας σύμφωνα με το έγγραφο είναι η διαφορά τερμάτων όταν ισοβαθμήσουν δυο ομάδες. Στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση , και στο τέλος η καλύτερη άμυνα.

Ας θυμηθούμε την βαθμολογία

 

 Α/Α ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ
1 Απόλλων Πάργας 5 12 16-3
2 Αστέρας Πετριτή 5 10 7-3
3 Αναγέννηση Στάνου 5 10 7-4
4 Καστοριά 80 5 9 6-3
5 Θυελλα Κατσικάς 5 9 6-5
6 ΑΕ Ξηροβουνίου 5 3 4-12
7 ΑΕ Νέας Σελεύκειας 6 0 2-18

 

Και τα υπόλοιπα ματς της 7ης (τελευταίας αγωνιστικής)

Αστέρας Πετριτή-Απόλλων Πάργας
Θύελλα Κατσικά-Αναγέννηση Στάνου
Καστοριά 1980-ΑΕ Ξηροβουνίου 3-0 α.α.

Σύμφωνα λοιπόν με την βαθμολογία της 6η αγωνιστικής ο Απόλλωνας Πάργας και μαθηματικά πανηγυρίζει την άνοδο στην Γ΄Εθνική με 12 βαθμούς και τέρματα (16-3), ακόμη και με ήττα στον Πετριτή σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί απέναντι σε Καστοριά και Αναγέννηση Στάνου.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν προϋποθέσεις για τις επόμενες τέσσερις ομάδες (Αναγέννηση Στάνου, Αστέρας Πετριτή, Θύελλα Κατσικά και Καστοριά για να πάρουν τα δυο εναπομείναντα εισιτήρια

Η Αναγέννηση Στάνου έχει 10 βαθμούς και με νίκη μέσα στη έδρα της Θύελλας βρίσκεται στην Γ΄Εθνική. Επίσης και με ισοπαλία δεν χάνει το εισιτήριο της ανόδου , όμως θα πρέπει να νικήσει ο Απόλλωνας στην έδρα του Πετριτή.

 Ο Αστέρας Πετριτή με 10 βαθμούς , θέλει την νίκη στην αναμέτρηση με την Πάργα που είναι αδιάφορη βαθμολογικά για να βρεθεί στην Γ΄Εθνική. Σε περίπτωση ισοπαλίας ο Πετριτής μπορεί να μείνει εκτός αν η Αναγέννηση Στάνου νικήσει την Θύελλα Κατσικάς, ή νικήσει η Κατσικά

Η Θύελλα Κατσικά  έχει 9 βαθμούς και θέλει  νίκη και αυτή  με προϋποθέσεις για να πάρει ένα από τα τρία εισιτήρια. Χρειάζεται νίκη και παράλληλα ισοπαλία στο ματς Πετριτή-Πάργα ή νίκη της Πάργας. Σε περίπτωση νίκης του Πετριτή , η Θύελλα θα πρέπει να νικήσει με πέντε γκολ διαφορά την Αναγέννηση Στάνου, ώστε στην ισοβαθμία Κατσικάς-Καστοριάς να έχουν και οι δύο διαφορά τερμάτων +6 και να ανεβαίνει η ομάδα με την καλύτερη επίθεση, που θα είναι η Κατσικά.

Η Καστοριά πλέον έχει 12 βαθμούς και τέρματα (9-3) και περιμένει ισοπαλία στην αναμέτρηση Θύελλας –Αναγέννησης Στάνου , ή νίκη των γηπεδούχων (λιγότερο από 4-0)για να πανηγυρίσει την άνοδο στην Γ΄Εθνική