Για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα τα πάντα μπήκαν στον πάγο. Ο Παναιτωλικός περίμενε να ξεμπλέξει από τις δικαστικές του περιπέτειες. Τέλος καλό, όλα καλά και πλέον στο Αγρίνιο ανεβάζουν στροφές.

Στο κομμάτι των ανανεώσεων οι εκκρεμότητες είναι ελάχιστες. Πέντε παίκτες ήθελε να κρατήσει ο Παναιτωλικός. Βέργος και Μελίσσας έφυγαν, αφού δεν επιθυμούσαν να παραμείνουν. Ο Αντούνες ετοιμάζεται για Νίκαια, όπως και ότι ο Καρέλης έχει μία εξαιρετική πρόταση από τη Λευκορωσία.

Θεωρητικά ακόμα δεν έχει τελειώσει η δική του υπόθεση παρόλο που υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Εκεί «κολλάει» και του Μεντόσα. Ο Αργεντινός θέλει να αυξήσει αισθητά το κασέ του. Οι επαφές συνεχίζονται, αν και οι Αγρινιώτες δεν παίζουν μόνοι τους.

Με τους παίκτες που αποχώρησαν ο Παναιτωλικός θα χρειαστεί να κάνει αρκετές μεταγραφές πρωτοκλασάτων έστω και εάν δεν φύγει άλλος (πχ ο Κορνέλιους ίσως φέρει πρόταση). Η απόφαση που έχει παρθεί είναι να αποκτηθούν λίγοι και καλοί.

Ο Παναιτωλικός έχει αλλάξει φιλοσοφία ως προς τα συμβόλαια και οι άνθρωποί του επιθυμούν να συνεχίσουν έτσι. Από το να δοθούν 70-80άρια σε μέτριους παίκτες, θα προτιμηθεί το να «κοπούν» 1-2 μεταγραφές και εκείνοι που πρέπει, να πάρουν εξαψήφια ποσά.

Εξυπακούεται πως αυτό δεν αφορά τους πάντες. Ποδοσφαιριστές που προορίζονται για εναλλακτικές λύσεις, όπως ο Στεργιάκης, θα έχουν και άλλες απολαβές. Αλλά για όσους υπάρχει η αίσθηση πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά, θα δοθούν μεγάλα συμβόλαια. Ακόμη και 200άρια εφόσον κριθεί απαραίτητο.